Арсенал ще запише класика срещу мандарините


П. Пенков

Арсенал ще запише класика срещу мандарините

Блекпул - Арсенал
Стадион: "Блумфилд Роуд", Блекпул
Дата: 10.04.2011
Час: 15:30
Съдия: Лий Мейсън

В пилотният двубой от неделния ден от 32-я кръг от английската Висша лига, Блекпул приема Арсенал на стадион "Блумфийлд Роуд". Домакините загубиха общо три от последните си четири срещи в първенството, което им отреди 17-та позиция във временното класиране с актив от 33 точки. В последните си четири мача от Висшата лига, мандарините на Йън Холоуей успя да спечелят само една точка, което се случи при гостуването им на Блекбърн Роувърс, завършило при резултат 2:2. В останалите три срещи южняците записаха поражение съответно от Уулвърхемптън, Челси и Фулъм. Въпреки лошото представяне, мениджърът на тима Йън Холоуей вярва, че Блекпул може да се спаси от изпадане и да продължи участието си в елита на Англия и през следващия сезон.

Добрата новина за домакините е, че те отново ще могат да разчитат на Диджей Кембъл, който пропусна последните три срещи на тима, поради наказание. Вратарят на мандарините Мат Жилкс, който беше аут от месец ноември насам, поради счупена капачка на коляното, игра за резервния тим през седмицата, но според думите на Холоуей той не е напълно готов за игра с титулярния състав. Дейвид Крейни ще пропусне срещата с Арсенал, поради травма в рамото, като вероятно ще се подложи на оперативна намеса.

Лошото представяне на съперника им Арсенал продължава, тъй като шампионските амбици на тима бяха разбити, тъй като артилеристите регистираха три поредни равенства във Висшата лига, които веорятно ще им костват трофея в края на сезона. Тези три ремите бяха съотбовено при домакинството им на Съндърлнд, при гостуването им на Уест Бромич и само преди седмици, срещу Блекбърн Роувърс на собствения им "Емирейтс Стейдиъм". Въпреки това, Арсенал продължава да заема втората позиция в подреждането, но вече разликата между лондончани и Манчестър Юнайтед е цели 10 точки. Надежда обаче все още има, тъй като състава на Арсен Венгер е с две срещи по-малко в актива си от червените дяволи.

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че състоянието на Тио Уолкът ще бъде обсъдено в последния момент, докато съотборника му Алекс Сонг със сигурност пропуска двубоя с Блекпул. Бранителят Бакари Саня страда от болки в коляното, а Арън Рамзи е на път да се завърне след контузия в слабините. Денилсон остава аут, докато Джоан Джуру, Томас Вермаелен и Шчесни продължават възстановяането си.

Прогноза: Блекпул - Арсенал 0:3

Последни 5 изиграни срещи:

Блекпул:

22 февруари Блекпул - Тотнъм 3:1 (Висша лига)
26 февруари Уулвърхемптън - Блекпул 4:0 (Висша лига)
07 март Блекпул - Челси 1:3 (Висша лига)
19 март Блекбърн - Блекпул 2:2 (Висша лига)
03 април Фулъм - Блекпул 3:0 (Висша лига)

Арсенал:

05 март Арсенал - Съндърланд 0:0 (Висша лига)
08 март Барселона - Арсенал 3:1 (Шампионска лига)
12 март Манчестър Юнайтед - Арсенал 2:0 (ФА Къп)
19 март Уест Бромич - Арсенал 2:2 (Висша лига)
02 април Арсенал - Блекбърн 0:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Блекпул - Арсенал

56 мача
13 победи за Блекпул
13 равенства
30 победи за Арсенал
Голова Разлика: 113:69 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Блекпул - 8.50
Равен - 5.00
Арсенал - 1.36

Коефициенти от Offsidebet:
Блекпул - 8.30
Равен - 4.70
Арсенал - 1.35

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
146