Челси ще продължи атаката на първата позиция


П. Пенков

Челси ще продължи атаката на първата позиция

Стоук Сити - Челси
Стадион: "Британия", Стоук
Дата: 02.04.2011
Час: 17:00
Съдия: Питър Уолтън

Претендентът за шампионската титла през този сезон Челси гостува на Стоук Сити, в двубой от 31-я кръг от английската Висша лига. Домакините, водени от мениджъра Тони Пулис, регистрираха непостоянни резултати в последните няколко седмици във Висшата лига. В края на месец февруари грънчарите записаха равенство 1:1 при домакинството си на Уест Бромич, след което загубиха с 3:0 при визитата си на Уест Хем. Седмица по-късно, отново срещу същия съперник, Стоук постигна победа с 2:1, като домакин, но в турнира за Купата на Футболната Асоциация на Англия. В последната среща, която изигра Стоук Сити от Висшата лига, състава спечели с 4:0 на "Британия Стейдиъм" срещу Нюкасъл Юнайтед.

Мениджърът на Стоук Сити Тони Пулис заяви, че до последно ще следи състоянието на Джон Карю, който се подложи на сложна операция, след болките в гърба, които изпитваше, които не му позволиха да играе в последните две срещи на Стоук. Вратарят на тима Томас Сьоренсен също страда от подобен род контузия, получена по време на загравящата тренирока на Дания преди двубоя им със Словакия през изминалата седмица.

Гостуващият Челси е трети във временното подреждане с актив от 54 точки, на четири точки от втория Арсенал и на цели девет от лидера Манчестър Юнайтед, който е мач повече от другите два съперника за титлата. Челси показа добра игра в последните няколко кръга, като състава на Карло Анчелоти се намира в серия от три поредни победи в Премиершип. Тези три успеха бяха срещу Манчестър Юнайтед с 2:1 на стадион "Стамфорд Бридж, срещу Блекпул с 3:1 на "Блумфийлд Роуд" и с 2:0 срещу Манчестър Сити, преди две седмица и половина. Освен това лондончани продължиха участието си в Шампионската лига, след като отстраниха Копенхаген с общ резултат 2:0. Така Челси ще трябва да срещне Манчестър Юнайтед в четвърфиналната фаза на турнира.

Карло Анчелоти заяви, че преди мача ще реши дали да заложи на Саломон Калу в срещата със Стоук Сити. Калу, който изигра пълни 90 минути за Кот Д'Ивоар в недел, получи лека травма след мача. Съотборникът му Йоси Бенаюн, който изигра около 20 минути за Израел в срещата срещу Грузия, няма да бъде включен в игра, тъй като Анчелоти не иска все още да рискува със състоянието му. Алекс пък продължава да работи върху физическата си форма, като скоро се очаква да се завърне на терена.

Прогноза: Стоук Сити - Челси 1:3

Последни 5 изиграни срещи:

Стоук Сити:

23 февруари Арсенал - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
28 февруари Стоук Сити - Уест Бромич 1:1 (Висша лига)
05 март Уест Хем - Стоук Сити 3:0 (Висша лига)
13 март Стоук Сити - Уест Хем 2:1 (ФА Къп)
19 март Стоук Сити - Нюкасъл 4:0 (Висша лига)

Челси:

22 февруари ФК Копенхаген - Челси 0:2 (Шампионска лига)
01 март Челси - Манчестър Юнайтед 2:1 (Висша лига)
07 март Блекпул - Челси 1:3 (Висша лига)
16 март Челси - ФК Копенхаген 0:0 (Шампионска лига)
20 март Челси - Манчестър Сити 2:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Стоук Сити - Челси

60 мача
19 победи за Стоук Сити
13 равенства
28 победи за Челси
Голова Разлика: 92:87 за Челси


Коефициенти от bet365:
Стоук Сити - 5.50
Равен - 3.60
Челси - 1.66

Коефициенти от Offsidebet:
Стоук Сити - 5.40
Равен - 3.55
Челси - 1.65

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
139