Вила ще се опита да прекъсне негативната си серия


П. Пенков

Вила ще се опита да прекъсне негативната си серия

Евъртън - Астън Вила
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 02.04.2011
Час: 17:00
Съдия: Майк Джоунс

В събота от 17:00 часа българско време, отборите на Евертън и Астън Вила изилизат един срещу друг на стадион "Гудисън Парк", в двубой от 31-я кръг от английската Висша лига. Съставът на Дейвид Мойс се изкачи на осмата позиция във временното класиране, на девет точки от петия Тотнъм, след като постигна две победи в последните си три срещи от Висшата лига. В началото на месец март те победиха с 2:1 Нюкасъл Юнайтед на собствения им "Сейнт Джеймсис Парк", а няколко дни по-късно регистираха равенство 1:1 при домакинството си на Бирмингам. Вдъхновените от доброто си представяне, карамелите се справиха и седмица по-късно, когато приеха лондонския Фулъм на "Гудисън Парк", като крайния резултат от срещата беше 2:1 в полза на мърсисайдци.

Мениджърът Дейвид Мойс потвърди, че нападателят Луис Саха вероятно ще пропусне отстатъка от сезона, тъй като се подложи на оперативна намеса, след котузията в коляното, която получи след срещата с Фулъм. Джак Родуел, Сеамъс Коулмън и Тим Кейхил са под съмнение, поради травми, получи по време на срещи с националните си отбори. Микер Артета и Маруан Фелани също са аут, поради контузии.

Съставът на Астън Вила заема 4 позиция по-надолу в класирането, като в момента е 14-ти с актив от 33 точки, само на точка от Уулвърхемптън, който се намира в опасната зона, като реално можем да заявим, че бирмингамци ще се борят за оставеното си във Висшата лига и през следващия сезон, колкото и сензационно да излежда това. Причина са слабите представяние на тима в последните седмици. След загубиха от Манчестър Сити с 3:0 на "Ийстландс", Вила регистира още едно поражение, този път при гостуването им на Болтън, завършило 3:2 в полза на Тротърс. Поредният крах на тима беше преди две седмици, когато състава на Жерар Улие загуби пред собствени фенове от 18-я във временното класиране - Уулвърхемптън.

Дуото на Астън Вила - Ричард Дън и Джеймс Колинс са готови да се завърнат в игра. Дън и Колинс доказаха, че са готови за игра, след прекараните контузии, когато направиха това, по време на срещите съответно на Ейре и Уелс. Десният бранител на Вила Кайл Уолкър е единствения под съмнение в състава на Жерар Улие. Халфът Кийрън Кларк ще трябва да изтърпи втората среща от наложеното му наказание, след като получи 10-я си жълт картон през кампанията.

Евертън спечелиха 10 точки от възможно 12 у дома, докато Астън Вила ще се опита да прекъсне негативката си серия.

Прогноза: Евертън - Астън Вила 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Евъртън:

26 февруари Евъртън - Съндърланд 2:0 (Висша лига)
01 март Евъртън - Рединг 0:1 (ФА Къп)
05 март Нюкасъл - Евъртън 1:2 (Висша лига)
09 март Евъртън - Бирмингам 1:1 (Висша лига)
19 март Евъртън - Фулъм 2:1 (Висша лига)

Астън Вила:

12 февруари Блекпул - Астън Вила 1:1 (Висша лига)
26 февруари Астън Вила - Блекбърн 4:1 (Висша лига)
02 март Манчестър Сити - Астън Вила 3:0 (ФА Къп)
05 март Болтън - Астън Вила 3:2 (Висша лига)
19 март Астън Вила - Уулвърхемптън 0:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Евъртън - Астън Вила

192 мача
71 победи за Евъртън
49 равенства
72 победи за Астън Вила
Голова Разлика: 297:297


Коефициенти от bet365:
Евъртън - 1.83
Равен - 3.60
Астън Вила - 4.33

Коефициенти от Offsidebet:
Евъртън - 1.80
Равен - 3.45
Астън Вила - 4.35

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
240