Анонс на 12-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 12-ти кръг от Висшата лига

Астън Вила - Брайтън
Стадион: Вила Парк
Дата: 20.11.2021 г.
Час: 17:00 ч.

Астън Вила ще се надява на добър ефект след смяната на мениджъра. Формата от 5 поредни загуби доближава тима опасно до дъното, и има шанс след първата си изява Стивън Джерард да се окаже в битка за оцеляване. 

Брайтън няма победа в 6 кръга и сред тях има 5 равенства, и въпреки това се държи в топ 7 позициите на класирането. В тима има доста проблеми в момента с наказанието на Роберт Санчез и травмите на Алзате, Уелбек, Бърн, Мвепу и Конъли.

Джерард няма да разчита само на Трезеге, но под въпрос за Вила са Накамба, Траоре, Ингс и Луиз. Езри Конса се връща от наказание.

Предполага се, че след изживяната агония при Дийн Смит виланите ще се поправят поне малко при Стивън Джерард. Неговата цел ще е прекъсване на серията загуби, като победа би била бонус.

Прогноза: Астън Вила - Брайтън 1:1

 

Бърнли - Кристъл Палас
Стадион: Търф Моор
Дата: 20.11.2021 г.
Час: 17:00 ч.

Бърнли показва добра форма и загуби само веднъж в последните 6 кръга на Висшата лига. Това включва и равенството 1:1 с лидера Челси преди паузата за национални срещи.

Кристъл Палас спечели 2 кръга поред и няма загуба в последните 6. Тимът впечатли с победа с 2:0 над десет човека от Манчестър Сити, след която надгради с успех и над Уулвс. 

В двата тима липсващите играчи са малко и ще видим зрелищен двубой. Бърнли спечели последните 3 мача с Палас без да допусне гол. Сега и двата тима се представят все по-добре, поради което срещата може би ще завърши при равенство.

Прогноза: Бърнли - Кристъл Палас 1:1

 

Нюкасъл Юнайтед - Брентфорд
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 20.11.2021 г.
Час: 17:00 ч.

Еди Хау встъпва в длъжност начело на Нюкасъл когато тимът се намира на предпоследно място и на 5 точки от безопасността. Собствениците обещаха много пари за януарския трансферен прозорец, но първо трябва тимът да достигне до там с потенциала, който има.

Трябва да се отбележи, че Хау пое Борнемут по Коледа 2008 г. когато те бяха на 17 точки от безопасността в Лига 2, и постигна спасение. В момента целият негов състав е здрав с изключение на Пол Дъмет. В Борнемут Хау вече работи с имена като Ричи, Уилсън и Фрейзър, който са в тима на Нюкасъл.

Почивката за национални срещи дойде в добър момент за Брентфорд след показано отслабване на формата. Надеждите бяха и някои контузени да се върнат, но това не се случи и от състава липсва почти цял отбор - Йенсен, Сьоренсен, Занка, Уиса, Баптисте, Айе, Рая и Дасилва.

Брентфорд загуби 4 кръга поред заради проблемите си. Нюкасъл няма победа в 11-те кръга до тук и допусна по най-малко 2 гола в 8 от последните 10. Брентфорд допусна по най-малко 2 в 3 поредни кръга. Това вероятно е най-добрата възможност за домакините за победа в сезона.

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Брентфорд 1:0

 

Норич Сити - Саутхемптън
Стадион: Кероу Роуд
Дата: 20.11.2021 г.
Час: 17:00 ч

В последния кръг Норич достигна до първата от дълго време победи в лигата, но това не бе достатъчно за да бъде задържан мениджърът Даниел Фарке начело. Той бе уволнен и заменен от бившият наставник на Астън Вила Дийн Смит, чиято последна среща за бившия отбор бе загуба именно от Саутхемптън.

Саутхемптън не успя да спечели нито един от първите 7 мача този сезон, но сега има 3 победи в последните 4 и подобри представянето. С 3 поредни победи и над Норич тимът ще се надява добрата форма да продължи.

Норич загуби 9 от последните си 10 домакинства в лигата, като в 6 от последните 7 у дома и допусна по най-малко 2 гола. 

Ключовите за Саутхемптън Уорд-Прауз и Ливраменто не участваха за Англия през почивката, и с тяхна помощ тимът вероятно ще се справи със задачата си тук.

Прогноза: Норич Сити - Саутхемптън 0:1

 

Уулвърхемптън Уондърърс - Уест Хем Юнайтед
Стадион: Молиню
Дата: 20.11.2021 г.
Час: 17:00 ч.

Уулвс се намираше на поредица от 5 мача без загуба, но тя бе прекратена в последния кръг след поражението с 2:0 от Кристъл Палас. Този сезон "вълците" нямат запазена суха мрежа пред своята публика. 

Уест Хем спечели 6 от последните си 7 мача и това включва победата с 3:2 над Ливърпул преди почивката. "Чуковете" също не се притесняват да допускат голове с 6 допуснати насред последните 3 мача. 

Уест Хем е на поредица от 4 победи и здравето в тима е добро. Уулвс вкара поне по 2 гола на Уест Хем в последните 3 домакинства. Като цяло това е двубой, който продуцира голове. В последните два мача между тези отбори видяхме 9 вкарани гола, като този сезон фаворит е гостът.

Прогноза: Уулвърхемптън Уондърърс - Уест Хем Юнайтед 1:3

 

Тотнъм - Лийдс Юнайтед
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм
Дата: 21.11.2021 г.
Час: 18:30 ч.

Тотнъм няма точен удар в последните си 2 мача след последното 0:0 срещу Евертън преди почивката за национални срещи. По време на играта си за Англия нападателят Хари Кейн вкара 7 гола в двете срещи с Албания и Сан Марино, което ще помогне на увереността му.

Лийдс също се представя под стандартите си макар в последния кръг да достигна втората си победа за сезона - над Норич. Липсата на Патрик Бамфорд много тежи този сезон, и той продължава да лекува травма заедно с Кох и Ейлинг. 

Лийдс не спечели в последните 5 визити срещу Тотнъм, като загуби 4 от тях, включително с 3:0 в началото на годината. 

Сега Тотнъм няма вкаран гол в 3 поредни мача и Антонио Конте вероятно е адресирал този проблем. Новият мениджър ще цели втора победа от 3 срещи откакто пое клуба.

Прогноза: Тотнъм - Лийдс 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
461