Ливърпул ще вземе дербито с Ман Юнайтед


И. Ангелов

Ливърпул ще вземе дербито с Ман Юнайтед

Манчестър Юнайтед - Ливърпул
Стадион: Олд Трафорд
Дата: 24.10.2021 г.
Час: 18:30 ч.

Манчестър Юнайтед приповдигна самочувствието си през седмицата когато до полувремето срещу Аталанта изоставаше с 2:0 и се върна с изключително второ полувреме до обрат 3:2, благодарение и на победен гол от Кристиано Роналдо. Представянето през първата част срещу противник с половин здрав отбор обаче отново постави въпросителни над позицията на Оле Гунар Солскяер, макар момчетата му да показаха, че ще се борят за него впоследствие.

Юрген Клоп със сигурност е видял как тази среща му е в кърпа вързана ако представянето на "червените дяволи" срещу него наподобява това първо полувреме в ШЛ срещу Аталанта. В момента гостите показват изключителен атакуващ футбол и Мохамед Салах е във формата на живота си. През седмицата тимът също участва в двубой с 5 гола, от които обаче вкара 4 срещу Атлетико Мадрид в Испания. "Червените" нямат загуба в 21 поредни мача и това е най-дългият период без загуба от 1989-та година при сър Кени Далглиш.

Откъм състави, за Юнайтед ще продължи да липсва голямата фигура в защита Рафаел Варан. Фред и Рашфорд напуснаха накуцвайки срещата с Аталанта и са под въпрос заедно с Марсиал.

Гостите не могат да разчитат на Харви Елиът и Къртис Джоунс, като Ориги и Тиаго са поставени под въпрос. Във всеки случай обаче титулярната постройка на Клоп е налична. Роберто Фирмино вкара хетрик преди седмица и вероятно ще задържи мястото си вместо Диого Жота в нападение.

В последните 5 поредни гостувания във Висшата лига Ливърпул вкара поне по 3 гола. Ливърпул вкара и поне по 3 гола в своите 7 гостувания за сезона. Без загуба в 18 кръга тимът ще е уверен в нов успех, особено срещу колебливата защита на Юнайтед, срещу която миналата година вкара 4 гола. Нов колеблив старт на Юнайтед в срещата ще бъде наказан от противник като кръвния враг на домакините, поради което Оле Гунар Солскяер ще трябва да надгради над играта си ако ще търси нещо в този мач.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Ливърпул 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Матип
Дайк
Арнолд
Робертсън
Хендерсън
Фабиньо
Милнър
Салах
Фирмино
Мане
Роналдо
Рашфорд
Бруно
Гринууд
Погба
МакТоминей
Шоу
Бисака
Магуайър
Линдельоф
   
Хеа
 
Манчестър Юнайтед (Оле Солскяер)

Обоснована прогноза: Манчестър Юнайтед - Ливърпул 2:3

  Сподели
578