Уотфорд - Ливърпул: Победата на гостите не е сигурна


Н. Гавазов

Уотфорд - Ливърпул: Победата на гостите не е сигурна

Уотфорд - Ливърпул

Стадион: "Викъридж Роуд", Уотфорд

Дата: 16.10.2021г.

Час: 14:30 ч.

Съдия: Джонатан Мос

Уотфорд посреща Ливърпул в мач от 8-я кръг на Висшата лига на Англия и ще се опита да зарадва новия си мениджър с положителен резултат срещу един от фаворитите за титлата. Впрочем, последната среща тук едва ли предизвиква приятни спомени сред феновете на "червените". На 29 февруари 2020 г. дубъл на Исмаила Сар и гол на Трой Дийн осигуриха класически успех на Уотфорд, което шокира почитателите на английския футбол. Ще видим ли поредното чудо или мърсисайдци ще постигнат рутинна победа?

Главното събитие на "Викъридж Роуд" през последните десетина дни е смяната на мениджърите. Това е нещо нормално във футбола, но когато специалист с авторитета на Клаудио Раниери пристигне, това няма как да не заостри вниманието. Италианският специалист, който спечели титлата с Лестър през 2016 г.,  замени Сиско Муньос и побърза да съобщи главната цел пред футболистите си - събиране на 40 точки и оставане в елита. И има резон в думите на Клаудио, защото "стършелите" са със седем точки от седем мача и показват лоша игра, включително и при победата над Норич в средата на миналия месец.

Ливърпул се оттегли на международната пауза след равенство 2:2 с Манчестър Сити. Отборът на Юрген Клоп на два пъти поведе и два пъти не успя да запази резултата. Кръг по-рано мърсисайдци пък получиха три гола при гостуването си на храбрия новак Брентфорд, а всичко това поражда въпроси относно действията на защитниците, които допуснаха осем попадения в последните си шест двубоя във всички турнири. А два от тези мачове бяха срещу аутсайдерите Норич и Кристъл Палас! Иначе Ливърпул е с четири победи и три равенства и с 15 точки заема второ място в таблицата за класиране, на пункт от лидера Челси.

Домакините са без контузените Етебо, Сиералта, Кабаселе и Нкулу. Гостите пристигат без контузените Елиът и Джоунс, както и без Алисон и Фабиньо, които тази сутрин играха за националния отбор на Бразилия. Добрата новина е, че Трент Александър- Арнолд и Диого Жота се завърнаха към тренировки.

Очертава се интересен мач, с оглед на треньорската смяната в Уотфорд. Класата на Ливърпул е вън от съмнение и всички букмейкъри единодушно предвиждат победа на гостите, но нека не забравяме, че кръгът след международната пауза често ни дава големи изненади, освен това футболистите на Раниери ще са мотивирани да зарадват новия си мениджър, което означава, че "стършелите" ще се бият за всяко късче от терена, още повече, че това ще стане пред собствената им публика. Също така не бива да пренебрегваме факта, че Клаудио добре познава Ливърпул и опитният италианец вероятно ще се опита да задуши играта на съперника. Съветът ни е да имаме едно наум за тази среща и при възможност да потърсим и "Х"-а като опция в нашата игра.

Прогноза: Уотфорд - Ливърпул 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп )
 
Келъхър
   
Александър - Арнолд
Гомес
Матип
Робертсън
Милнър
Хендерсън
Кейта
Салах
Фирмино
Мане
Педро
Денис
Клевърли
Саар
Сисоко
Куцка
Роуз
Тръст-Еконг
Каткарт
Феменя
   
Фостър
 
Уотфорд (Клаудио Раниери)

Обоснована прогноза: Уотфорд - Ливърпул 0:1

  Сподели
333