Ман Сити ще се вдигне в Ливърпул


И. Ангелов

Ман Сити ще се вдигне в Ливърпул

Ливърпул - Манчестър Сити
Стадион: Анфийлд
Дата: 03.10.2021 г.
Час: 18:30 ч.

Ливърпул няма загуба във всички турнири този сезон и макар да показва слабост на моменти, тимът играе изключително добре. Като някои от слабостите например са, че миналия уикенд неочаквано тимът получи 3 гола от Брентфорд, допусна лесно и от Милан, както и не успя да се справи с Челси, който игра с човек по-малко повече от полувреме.

Манчестър Сити загуби с 2:0 през седмицата от Пари Сен-Жермен, но резултатът е заблуждаващ, защото "гражданите" надиграха противника по всеки един друг показател, като пропуснаха безброй много положения пред вратата на Донарума. Преди ПСЖ тимът на Гуардиола изигра също толкова силен двубой и с Челси, на който дори не остави шансове да стреля. Все пак нетипично за Сити е, че в 3 от 9-те им мача този сезон те не успяха да вкарат гол и също виждаме нетипични слабости в тима, както при Ливърпул.

Откъм състави, при домакините се очаква Трент Александър-Арнолд да пропусне отново и Джеймс Милнър да заеме позицията му. Тиаго и Елиът също са аут с травми за Юрген Клоп. Роберто Фирмино вкара 2 пъти като се появи като резерва през седмицата срещу Порто, с което може да си е спечелил място в нападение.

При Гуардиола контузен е Гюндоган, Зинченко е под въпрос и Менди липсва поради проблемите със закона. Джон Стоунс е готов да се появи за първи път за сезона, като и Фил Фоден бе резерва през седмицата срещу ПСЖ. Джак Грилиш не е пропускал старт от преминаването си през лятото и може да получи почивка в близко бъдеще.

Ман Сити има 14 победи в последните 16 гостувания в лигата. В последните 5 мача във Висшата лига Сити не допусна. 

Ливърпул няма загуба в 16 кръга, като в 10 от последните 11 вкара по най-малко 2 гола. Юрген Клоп е най-успешният статистически мениджър срещу Пеп Гуардиола, с 9 победи от 21 опита. С публиката зад гърба си той ще опита да достигне до 10, но играта на гостите не е за подценяване.

Прогноза: Ливърпул - Манчестър Сити 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ман Сити (Пеп Гуардиола)
 
Едерсон
   
Диаш
Лапорте
Уокър
Родри
Кансело
Силва
Фоден
Брюйне
Жезус
Грилиш
Мане
Жота
Салах
Джоунс
Фабиньо
Хендерсън
Робертсън
Милнър
Дайк
Матип
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп)

Обоснована прогноза: Ливърпул - Ман Сити 2:2

  Сподели
542