Успехът срещу Съндърланд е едиственият избор пред Арсенал


П. Пенков

Успехът срещу Съндърланд е едиственият избор пред Арсенал

Арсенал - Съндърланд
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 05.03.2011
Час: 17:00
Съдия: Антъни Тейлър

В събота от 17:00 часа българско време, на стадион "Емирейтс", Арсенал приема Съндърланд в среща от 29-я кръг от английската Висша лига. Този двубой е от голямо значени за артилеристите, тъй като те притежават реални шансове да изместят Манчестър Юнайтед от лидерската позиция. В момента топчиите са втори във временното подреждане, на 4 точки разлика от червените дяволи, но състава на Алекс Фъргюсън е с мач по-малко от съперника си, а и в неделя Юнайтед ще трябва да се изправи срещу традиционния си враг Ливърпул. Преди седмица съставът на Арсен Венгер не успя да спечели първи си трофей за този сезон, след като загуби с 2:1 на финала на Карлинг Къп и Бирмингам. Поражението не беше се отразило на мениджъра Арсен Венгер, който заяви, че пред тима все още остава борбата за Висшата лига, както и Шампионската лига и ФА Къп. През настоящата седмица Арсенал успя да си осигури участие в следващата фаза на турнира за Купата на Футболната Асоциация на Англия, след като победи с 5:0 Лейтън Ориент в петия кръг на надпреварата.

Съставът на Арсен Венгер няма да може да разчита на контузения си капитан в срещата със Съндърланд. Испанецът страда от разтежение, а съотборника му Александър Сонг, който лекува контузия в коляното, все още не е известно дали ще се включи в игра срещу Барселона. Арън Рамзи и Лорант Косчелни се завръщат в състава, но Робин ван Перси, Томас Вермаелен и Тио Уолкът са аут.

Съндърланд е труден противник, но черните котки влошиха представянето си в последните няколко седмици, като тима на Стив Брус вече заема осмата позиция в класирането. Преди две седмици Съндърланд претърпя поражение на собствения си "Стейдиъм ъф Лайт", след като беше победен с минималното 2:1 от гостуващия Тотнъм. Седмица по-късно черните котки си тръгнаха с "празни ръце" от "Гудисън Парк", след като регистрираха поражение с 2:0 от Евертън.

Дани Уелбек може да се завърне в състава на Съндърланд за гостуването на Арсенал. 20-годишният футболист, който е в тима под наем от Манчестър Юнайтед, се завръща след прекарана травма в коляното, който не му позволи да се включи в игра от началото на месец януари. Уелбек и Фрейзър Кембъл вероятно ще се върнат в игра в приятелската среща с Уест Хем, докато бранителя Майкъл Търнър и Лий Катърмоул навлизат в добра физическа форма. Въпреки това, стража Крейг Горднър ще трябва да посети специалист в Швеция, поради контузията в коляното си, докато Боло Зенден и Недум Онуоха са аут.

Прогноза: Арсенал - Съндърланд 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

16 февруари Арсенал - Барселона 2:1 (Шампионска лига)
20 февруари Лейтън Ориент - Арсенал 1:1 (ФА Къп)
23 февруари Арсенал - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
27 февруари Арсенал - Бирмингам 1:2 (Карлинг Къп, Финал)
02 март Арсенал - Лейтън Ориент 5:0 (ФА Къп)

Съндърланд:

22 януари Блекпул - Съндърланд 1:2 (Висша лига)
01 февруари Съндърланд - Челси 2:4 (Висша лига)
05 февруари Стоук Сити - Съндърланд 3:2 (Висша лига)
12 февруари Съндърланд - Тотнъм 1:2 (Висша лига)
26 февруари Евъртън - Съндърланд 2:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Съндърланд

128 мача
47 победи за Арсенал
36 равенства
45 победи за Съндърланд
Голова Разлика: 202:185 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.44
Равен - 4.33
Съндърланд - 7.50

Коефициенти от Offsidebet:
Арсенал - 1.42
Равен - 4.15
Съндърланд - 7.70

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
143