Арсенал ще продължи след труден успех над Лейтън Ориент


П. Пенков

Арсенал ще продължи след труден успех над Лейтън Ориент

Арсенал - Лейтън Ориент
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 02.03.2011
Час: 21:45
Съдия: Крис Фой

В сряда от 21:45 часа българско време, Арсенал приема Лейтън Ориент на стадион "Емирейтс" в двубой от петия кръг от турнира за Купата на Футболната Асоциация на Англия. Първата среща между тези два отбора, която се изигра на "Брисбейн Роуд" завърши наравно 1:1, което донесе доста приходи в касата на Лейтън. Съперникът им Арсенал продължава да води борба за първото място в английската Висша лига, като след 27 изиграни срещи състава на Арсен Венгер заема втората позиция в класирането, само на 4 точки зад лидера Манчестър Юнайтед, който е с мач повече от топчиите, а във във вторник червените дяволи загубиха с 2:1 гостуването си на Челси. Така ако артилеристите постигнат победа, в неделя, при домакинството си на Съндърланд, те ще скъсят разликата на само точка от Юнайтед. През уикенда Арсенал загуби възможността за спечели трофея Карлинг Къп. Те поведоха в резулата на "Уембли", но Бирмингам спечели в последните минути на двубоя, благодарение на попадението на нигериеца Обафеми Мартинс. Така за Арсенал остава борбата във Висшата лига и Шампионската лига.

Нападателят на Арсенал Робин ван Перси ще бъде аут в продължение на 3 седмици, така че пропуска преиграването с Лейтън Ориент. Отсъстващи още са и капитана Сеск Фабрегас, Тио Уолкът, Лорант Косчелни и Александър Сонг. Мануел Алмуния вероятно ще заеме титулярното място, докато Абу Диаби може да започне от резервната скамейка.

Лейтън Ориент останаха доволни от равенството в първата среща, тъй като преиграването ще донесе още финансови ползи за тима, който има желание да пробие в Чемпиъншип. Тази цел на тима няма да може да бъде реализирана през този сезон, тъй като драконите заемат 12-та позиция във временното подреждане в Първа английската лига, като са на 17 точки от Борнемут, който са втори, позиция, която осигурява участие в Чемпиъншип. Преди седмица съставът на Ръсел Слейд записа равенство 2:2 при гостуването си на Хъдърсфийлд, като така намали шансовете си и за пробиване на позиция за плейофите.

Героят на Лейтън Ориент Джонатън Теоуе е възстановен от прекараната мигрена и ще бъде на линия за срещата. Капитанът на драконите Стийв Доусън има съвсем минимален шанс за участие, след като нарани коляното си по време на срещата с Хъдърсфийлд, докато съотборника му Хари Кейн е наказан. Райън Джарвис и Мойсес Одубайо не са на разположение, докато Матю Спринг и Джими Смит пропускат, поради травми.

Прогноза: Арсенал - Лейтън Ориент 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

12 февруари Арсенал - Уулвърхемптън 2:0 (Висша лига)
16 февруари Арсенал - Барселона 2:1 (Шампионска лига)
20 февруари Лейтън Ориент - Арсенал 1:1 (ФА Къп)
23 февруари Арсенал - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
27 февруари Арсенал - Бирмингам 1:2 (Карлинг Къп, Финал)

Лейтън Ориент:

08 февруари Лейтън Ориент - Суиндън 3:0 (Лига 1)
12 февруари Лейтън Ориент - Бристъл Роувърс 4:1 (Лига 1)
15 февруари МК Донс - Лейтън Ориент 2:3 (Лига 1)
20 февруари Лейтън Ориент - Арсенал 1:1 (ФА Къп)
26 февруари Хъдърсфийлд - Лейтън Ориент 2:2 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Арсенал - Лейтън Ориент

3 мача
2 победи за Арсенал
1 равенство
0 победи за Лейтън Ориент
Голова Разлика: 5:2 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.16
Равен - 7.00
Лейтън Ориент - 17.00

Коефициенти от Offsidebet:
Арсенал - 1.16
Равен - 6.70
Лейтън Ориент - 16.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
146