Ако битката във Висшата лига е загубена за Сити, то във ФА Къп, тя тепърва започва


П. Пенков

Ако битката във Висшата лига е загубена за Сити, то във ФА Къп, тя тепърва започва

Манчестър Сити - Астън Вила
Стадион: "Сити ъф Манчестър", Манчестър
Дата: 02.03.2011
Час: 21:45
Съдия:

В двубой от петия кръг от турнира за Купата на Футболната Асоциация на Англия, Манчестър Сити приема Астън Вила на стадион "Ийстландс". Домакините се класираха до този етап на надпреварата, след като в среща от четвъртия отстраниха Нотс Каунти с категоричното 5:0 в преиграване, тъй като първия двубой беше тези два тима завърши наравно 1:1. Гражданите са трети във временното подреждане, като се намират на 6 точки зад втория Арсенал и на 10 от лидера  Манчестър Юнайтед, но състава на Роберто Манчини е с мач повече в своя актив от по-горните си съперници. Преди седмица Сити си осигури участие в осминафиналната фаза на Лига Европа, след като отстрани гръцки Арис с общ резултат 3:0. Така англичани ще срещнат Динамо Киев в следващия кръг, като първата среща е на стадион "Валерий Лобановски".

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини определи състоянието на Найдъл де Йонг като съмнително, но има вероятност да се появи като резерва. Наскоро той поднови тренировки със състава, след като се възстанови от травма в глезена си. Адъм Джонсън, който също страда от подобна контузия, ще се включи отново в игра в началото на следващия месец, докаот Шей Гивън лекува травма в рамото. Винсент Компани и Мика Ричардс нямат определен срок за завръщането си.

Съперникът им Астън Вила стигна до този етап на турнира, след като в четвъртия кръг отстрани Блекбърн Роувърс, след домакинска победа с 3:1. Представянето на бирмингамци в последните няколко кръга във Висша лига се подобри, като тима на Жерар Улие успя да се отдалечи от опасната зона, до която се беше приближил, като в момента Вила заема 12-та позиция в подреждането, като притежава 5 точки преднина от Уулвърхемтън, който оглавява класиране в зоната на изпадащите.

Мениджърът Жерае Улие ще може да разчита на повечето от своите футболисти за срещата с Манчестър Сити. Карлос Куеяр лекува разтежение, като е близо до подновяване на тренировки с тима. Люк Йънг и Андреас Уейнман страдат съответно от травми в коляното и в глезена, като са само на няколко седмици от връщането си в игра за Вила.

Прогноза: Манчестър Сити - Астън Вила 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

12 февруари Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 2:1 (Висша лига)
15 февруари Арис - Манчестър Сити 0:0 (Лига Европа)
20 февруари Манчестър Сити - Нотс Каунти 5:0 (ФА Къп)
24 февруари Манчестър Сити - Арис 3:0 (Лига Европа)
27 февруари Манчестър Сити - Фулъм 1:1 (Висша лига)

Астън Вила:

29 януари Астън Вила - Блекбърн 3:1 (ФА Къп)
01 февруари Манчестър Юнайтед - Астън Вила 3:1 (Висша лига)
05 февруари Астън Вила - Фулъм 2:2 (Висша лига)
12 февруари Блекпул - Астън Вила 1:1 (Висша лига)
26 февруари Астън Вила - Блекбърн 4:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Астън Вила

145 мача
57 победи за Манчестър Сити
38 равенства
50 победи за Астън Вила
Голова Разлика: 224:214 за Манчестър Сити


Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 1.66
Равен - 3.60
Астън Вила - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Сити - 1.62
Равен - 3.65
Астън Вила - 5.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
157