Вдъхновеният Евертън ще се справи с новия си съперник


П. Пенков

Вдъхновеният Евертън ще се справи с новия си съперник

Евъртън - Рединг
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 01.03.2011
Час: 21:30
Съдия:

Евертън приема Рединг на "Гудисън Парк" в двубой от петия кръг от надпреварата за Купата на Футболната Асоация на Англия. Карамелите успяха да преминат в следващия кръг, след като се справиха със съперника си Челси след изпълнение на дузпи в преиграване на "Стамфорд Бридж". В редовното време двата отбора завършиха наравно 1:1, а крайния резултат след наказателните удари беше 4:3 в полза на мърсисайдци. През последните няколко седмици съставът на Дейвид Мойс подобри представянето си във Висшата лига, като сините са спечелили последните си 3 от общо 4 домакински мача, което е постижение за тима, тъй като по това време през миналата кампания, Евертън беше спечелил само 2 домакински срещи от общи 9. Преди седмици карамелите се справиха със Съндърланд, като ги победиха с 2:0 на собствения си "Гудисън Парк". Това издигна Евертън на 11-та позиция във временното класиране, само на 5 точки от опасната зона. 

Мениджърът на Евертън Дейвид Мойс сподели, че има известни проблеми с контузени свои играчи преди двубоя с Рединг. Заменените по време на срещата с със Съндърланд - Маруан Фелани и Джермейн Бекфорд, старадат съотвено от контузия в глезена и в слабините. Мениджърът на карамелите добави, че до последно ще следи състоянието на Луис Саха, който страда от разтежение, а през тази седмица катострофира с лични си автомобил. Съотборникът му Джак Родуел пък е напълно възстановен и готов да се включи отново в игра.

Съперниците им Рединг също заемат 11-та позиция в подреждането, но в Чемпиъншип. Преди 3 седмици тима успя да се класиране за следващия кръг на надпреварата, след като победи като гост Стивънидж с 2:1. Впечатление прави, че съставът на Брайън МакДермът е спечелил само една от последните си 8 срещи в първенството. В последната си изиграна среща те записаха резултатно равенство 3:3 на Крисъл Палас на стадион "Селхърст Парк", като попаденията на Шейн Лонг, Джими Кебе и Ноел Хънт добраха тима до равенството.

Въпреки амбициите на Рединг за продължаване напред, Евертън ще е вдъхновен от успеха си над Челси и ще притежават психическата подготовка да спечелят тази среща.

Прогноза: Евертън - Рединг 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Евъртън:

01 февруари Арсенал - Евъртън 2:1 (Висша лига)
05 февруари Евъртън - Блекпул 5:3 (Висша лига)
13 февруари Болтън - Евъртън 2:0 (Висша лига)
19 февруари Челси - Евъртън 1:1 - 3:4 сл. дузпи (ФА Къп)
26 февруари Евъртън - Съндърланд 2:0 (Висша лига)

Рединг:

12 февруари Норич - Рединг 2:1 (Чемпиъншип)
15 февруари Шефилд Юнайтед - Рединг 1:1 (Чемпиъншип)
19 февруари Рединг - Уотфорд 1:1 (Чемпиъншип)
22 февруари Рединг - Милоул 2:1 (Чемпиъншип)
26 февруари Кристъл Палас - Рединг 3:3 (Чемпиъншип)


Досегашни срещи:

Евъртън - Рединг

4 мача
2 победи за Евъртън
1 равенство
1 победа за Рединг
Голова Разлика: 4:2 за Евъртън


Коефициенти от bet365:
Евъртън - 1.44
Равен - 4.33
Рединг - 7.50

Коефициенти от Offsidebet:
Евъртън - 1.45
Равен - 4.10
Рединг - 7.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
167