Арсенал ще триумфира с Каринг Къп


П. Пенков

Арсенал ще триумфира с Каринг Къп

Арсенал - Бирмингам
Стадион: "Уембли", Лондон
Дата: 27.02.2011
Час: 18:00
Съдия: Майк Дийн

В неделя от 18:00 часа българско време, Арсенал и Бирмингам излизат един срещу друг на стадион "Уембли" във финалната среща на турнира Карлинг Къп. Лондончани се добраха до финала, след като победиха Ипсуич с общ резултат 3:1 в двубой от полуфиналната фаза на турнира. Засега Карлинг Къп остава най-реалната възможност за топчиите за трофей през настоящата кампания. Съставът на Арсен Венгер продължава борбата си във Висшата лига, както и на европейската сцена. В момента Арсенал заема втората позиция във първенството, като продължава да преследва лидерската позиция, заемана от Манчестър Юнайтед, като червени дяволи са на 4 точки пред артилеристите. Преди седмица Арсенал постигна впечатляващ обрат на собствения си "Емирейтс", като победи Барселона с крайното 2:1. Каталунците останаха крайно разочаровани от развитието на осминафиналния двубой, като запазиха надежди за реванша на "Камп Ноу".

Най-голямата загуба за Арсенал във финала срещу Бирмингам е отсъствието на капитана Сеск Фабрегас, тъй като той получи разтежение по време на двубоя със Стоук Сити, спечелен от артилеристите си 1:0. Така Фабрегас се присъединява към Тио Уолкът, който контузи глезена също по време на срещата с грънчарите. Относно отсъствието на Фабрегас и Уолкът, мениджърът Арсен Венгер заяви: "Контузията на Фабрегас е леко, но ще пропусне финала. Тио Уолкът изкълчи глезена си, но не мога да определя нужното време за пълното му възстановяване."

Съперникът им Бирмингам се добра до финала, след тежък двубой срещу Уест Хем, като победителя от тази среще беше определен срещ продължения на стадион "Ъптън Парк", по време на които чуковете отбелязоха победното си попадение. Съставът на Алекс Маклийш продължи участието си и в турнира за Купата на Футболната Асоциация на Англия, след като в петия кръг на надпреварата победи като домакин Шефилд Уензди с класическото 3:0. В момента Бирмингам заема 16-та позиция в класирането във Висшата лига, като в последния си изигран мач тима записа загуба с 2:0 от гостуващия Нюкасъл Юнайтед.

Мениджърът на Бирмингам заяви, че реши в последния момент дали да разчита на нападтеля си Александър Хлеб на финала срещу Арсенал. Лиъм Риджуел и Мартин Яранек изглежда, че са се възстановили от контузиитеси, но вероятно ще се завърнат в игра срещу Уулвърхемптън. Джеймс Макфадън, Енрик Вейлс и Скот Дан са аут, поради травми.

Прогноза: Арсенал - Бирмингам 3:1

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

05 февруари Нюкасъл - Арсенал 4:4 (Висша лига)
12 февруари Арсенал - Уулвърхемптън 2:0 (Висша лига)
16 февруари Арсенал - Барселона 2:1 (Шампионска лига)
20 февруари Лейтън Ориент - Арсенал 1:1 (ФА Къп)
23 февруари Арсенал - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)

Бирмингам:

02 февруари Бирмингам - Манчестър Сити 2:2 (Висша лига)
06 февруари Уест Хем - Бирмингам  0:1 (Висша лига)
12 февруари Бирмингам - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
15 февруари Бирмингам - Нюкасъл 0:2 (Висша лига)
19 февруари Бирмингам - Шефилд Уензди 3:0 (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Арсенал - Бирмингам

106 мача
50 победи за Арсенал
33 равенства
23 победи за Бирмингам
Голова Разлика: 175:116 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.57
Равен - 3.80
Бирмингам - 6.00

Коефициенти от Offsidebet:
Арсенал - 1.53
Равен - 3.80
Бирмингам - 6.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
145