Вила ще спечели трите точки срещу Блекбърн


П. Пенков

Вила ще спечели трите точки срещу Блекбърн

Астън Вила - Блекбърн
Стадион: "Вила Парк", Бирмингам
Дата: 26.02.2011
Час: 17:00
Съдия: Мартин Аткинсън

В първа среща от 28-я кръг от английската Висша лига, Астън Вила приема Блекбърн Роувърс от 16:00 часа българско време на стадион "Вила Парк". Домакините заемат 16-та позиция във временното класиране, като притежават актив от 30 точки, на 3 точки пред Уигън, който заема позиция в опасната зона. След загубата от Манчестър Юнайтед с 3:1 в началото на месец февруари, бирмингамци записаха две последователни равенства. Първото от тях беше в двубой от 26-я кръг, когато състава на Жерар Улие завърши наравно 2:2 при гостуването си на Фулъм на стадион "Крейвън Котидж". Седмица по-късно тима от Бирмингам записа още едно реми, този път при гостуването си на Блекпул, при краен резултат 1:1. Тези две последователни равенства не се харесаха на мениджърът Жерар Улие, който се опасява за оставането на Астън Вила в елита на Англия и през следващия сезон, което би било сериозен удар за английския футбол, тъй като Вила притежава качества достойно за Висшата лига.

Януарското попълнение на Астън Вила Жон Макун ще изтърпи последна среща от наказанието си за 3 двубоя, след като получи червен картон в срещата с Блекпул преди две седмици. Капитанът Стилян Петров, Бари Банън и Майкъл Брадли са готови да заменят Макун. Левият бранител Нейтън Бейкър е на разположение, след като изтърпя наказанието си, а съотборника му Карлос Куеяр е аут, поради разтежение, което получи на "Блумфийлд Роуд".

Съперникът им Блекбърн Роувърс заема къде по-комфортната 11-та позиция в подреждането, но разликата между Роувърс и Астън Вила е само 2 точки, въпреки голямата разлика в позициите на двата тима. Преди две седмици съставът на Стив Кийн регистрира 13-та си загуба през настоящата кампания, след като загуби с 4:3 гостуването си на Уигън в среща от 26-я кръг във Висшата лига. Седмица по-късно Блекбърн и Нюкасъл записаха нулево равенство в двубой на "Иууд Парк". Въпреки слабините резултати в последните няколко кръга за Блекбърн, пред тима предстоят не толкова трудни противници, срещи които розите могат да спечелят точки, нужни за да си гарантира оставане в елита на Англия и през следващия сезон.

Блекбърн се надява да може да разчита на капитана си Кристофър Самба, който наскоро лекуваше вирусно заболяване. Партньорът му в защита Райън Нелсън ще играе, върепреки тежката седмица, която преживя в личен план, докато Гаел Живе се възстанови от травмата в слабините си. Жуниор Хойлет и Фил Джоунс определено са аут, а Мауро Формика и Рубен Рочина все още не са в оптимална физическа форма.

Прогноза: Астън Вила - Блекбърн 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Астън Вила:

25 януари Уигън - Астън Вила 1:2 (Висша лига)
29 януари Астън Вила - Блекбърн 3:1 (ФА Къп)
01 февруари Манчестър Юнайтед - Астън Вила 3:1 (Висша лига)
05 февруари Астън Вила - Фулъм 2:2 (Висша лига)
12 февруари Блекпул - Астън Вила 1:1 (Висша лига)

Блекбърн:

23 януари Блекбърн - Уест Бромич 2:0 (Висша лига)
29 януари Астън Вила - Блекбърн 3:1 (ФА Къп)
02 февруари Блекбърн - Тотнъм 0:1 (Висша лига)
05 февруари Уигън - Блекбърн 4:3 (Висша лига)
12 февруари Блекбърн - Нюкасъл 0:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Астън Вила - Блекбърн

144 мача
65 победи за Астън Вила
27 равенства
52 победи за Блекбърн
Голова Разлика: 251:236 за Астън Вила


Коефициенти от bet365:
Астън Вила - 1.72
Равен - 3.60
Блекбърн - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Астън Вила - 1.75
Равен - 3.50
Блекбърн - 4.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
232