Арсенал ще запише труден успех срещу грънчарите


П. Пенков

Арсенал ще запише труден успех срещу грънчарите

Арсенал - Стоук Сити
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 23.02.2011
Час: 21:45
Съдия: Питър Уолтън

Лондонският Арсенал приема Стоук Сити на стадион "Емирейтс" в отложенаа среща от английската Висша лига. Домакините са втори във временното подреждане след 26 изиграни срещи, като притежават актив от 53 точки, само на 4 точки разлика от лидера Манчестър Юнайтед. В последната си изиграна среща от първенството Арсенал постигна лесна победа при домакинството си на Уулвърхемптън, като победи с 2:0 вълците на собствения си "Емирейтс Стейдиъм". В средата на седмицата пък артилеристите постигнаха забележителен успех в осминафиналната фаза на Шампионската лига, след като успяха да обърнат резултата в своя полза и да победят Барселона с крайния резултат 2:1. Тежката прогрма за състава на Арсен Венгер продължи и през уикенда, когато Арсенал трябваше да изиграе срещата си от петия кръг от турнира за Купата Футболната Асоциация на Англия. До самия край на срещата лондончани водеха с 1:0 при гостуването на Лейтън Ориент, но в добавеното време домакините изравниха, като така победителя ще се трябва да се определи след преигравне.

Робин ван Перси и Лорант Косчелни със сигурност ще пропуснат срещата със Стоук Сити, тъй като Перси страда от разтежение, докато Косчелни е с контузия в гърба. Мениджърът Арсен Венгер определи травмите им като "краткосрочно" и се надява да разчита на услугите им в двубоя срещу Бирмингам, който се явява финал на турнира Карлинг Къп. Джоан Джуру пропусна равенството срещу Лейтън Ориент, поради болки в гърба, но вече е напълно възстановен. Абу Диаби е наказан, а дългосрочно отсъстващи са Томас Вермаелен и Лукаш Фабиански.

Съперникът им Стоук Сити заема десетата позиция във временното подреждане, като досега състава на Тони Пулис е регистирал общо 10 победи, 3 равенства и 13 победи през настоящата кампания. Преди седмица грънчарите разочароваха феновете си, след като тима претърпя минимална загуба с 1:0 при гостуването си на Бирмингам в мач от Висшата лига. Стоук побърза да се реваншира, като през уикенда постигна класическа победа с 3:0 у дома срещу Брайтън, в среща от петия кръг от турнира за Купата на Футболната Асоциация на Англия.

Матю Етерингтън вероятно ще пропусне гостуването на Арсенал, поради травма. Асмир Бегович се завръща в състава, докато Диън Уайтхед ще започне като титуляр, след като му бе дадена почивка. Мениджърът Тони Пулис със сигурност няма да може да разчита на услугите на Мамаду Сидибе и Абдула Файе, тъй като и двамата страдат от контузии.

Прогноза: Арсенал - Стоук Сити 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

01 февруари Арсенал - Евъртън 2:1 (Висша лига)
05 февруари Нюкасъл - Арсенал 4:4 (Висша лига)
12 февруари Арсенал - Уулвърхемптън 2:0 (Висша лига)
16 февруари Арсенал - Барселона 2:1 (Шампионска лига)
20 февруари Лейтън Ориент - Арсенал 1:1 (ФА Къп)

Стоук Сити:

30 януари Уулвърхемптън - Стоук Сити 0:1 (ФА Къп)
02 февруари Ливърпул - Стоук Сити 2:0 (Висша лига)
05 февруари Стоук Сити - Съндърланд 3:2 (Висша лига)
12 февруари Бирмингам - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
19 февруари Стоук Сити - Брайтън 3:0 (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Арсенал - Стоук Сити

80 мача
40 победи за Арсенал
18 равенства
22 победи за Стоук Сити
Голова Разлика: 125:76 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.28
Равен - 5.50
Стоук Сити - 11.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
142