Сити е готов да се докаже срещу Нотс Каунти


П. Пенков

Сити е готов да се докаже срещу Нотс Каунти

Манчестър Сити - Нотс Каунти
Стадион: "Сити ъф Манчестър", Манчестър
Дата: 20.02.2011
Час: 16:00
Съдия: Майкъл Джоунс

Манчестър Сити приема Нотс Каунти на стадион "Съти ъф Манчестър" в преиграване на двубоя от четвъртия кръг от Купата за Футболната Асоация на Англия. Първата срещата между тези два отбора завърши наравно 1:1. Гол на Нейл Бишъп даде преднина на свраките, но новото пълнение на гражданите доказа цената си, като изравни в последните минути на мача. Двата състава са се срещали общо 68 пъти и неизненаващо Сити да са доминиращия тим, което е спечелил повече от половината срещи. Нотс Каунти са постигнали общо 18 победи, като не са изпитвали вкуса на успеха срещу Манчестър Сити от 1991 година насам. Последната среща между тези два тима беше преди 10 години, като Сити победи Нотс Каунти с 4:2 в турнира за Купата на Лига. Освен това през 1999 година Сити победи сварките с 2:0 в среща от Първа лига на Англия.

В момента Манчестър Сити заема третата позиция във временното класиране в английската Висша лига с актив от 49 точки, на 4 пункта зад втория Арсенал и на цели 8 точки зад временния лидер Манчестър Юнайтед, като и два тима пред гражданите са с мач по-малко от тях. Преди седмица съставът На Роберто Манчини записа шестото си поражение през настоящата кампания, като загуби при гостуването си на прекия си съперник за шампионската титла - Манчестър Юнайтед. Червените дяволи победиха с 2:1 градския съперник, като така си осигуриха добра преднина.

След загубата от Юнайтед, Сити успя да запиша нулево равенство срещу Арис в двубой от Лига Европа, така че мениджърът Роберто Манчини се надява тима да се върне към успехите именно в срещата с Нотс Каунти. Нападателят Марио Балотели се завърна към тренировките през миналата седмица и вероятно ще бъде включен в тази среща, докато Майкъл Джонсън, който отсъства повече от 17 месеца, може да се върне отново в игра. Найджъл Де Йонг и Адъм Джонсън са аут, поради травми в глезените, а Джеймс Милнър е под съмнение с разтежение.

Съперникът им Нотс Каунти е 15-ти във временното подреждане в Първа лига в Англия, като го делят 7 точки от зоната на изпадащите. В последните си 4 срещи от лигата съставът на Пол Инс спечели само 5 точки. Две от тяха бяха инкасирани при равенствата срещу Хартлипул Юнайтед и Уолсол. След това Нотс записа загуба у дома с 2:0 от гостуващия Екзитър Сити, но седмица по-късно тима се раваншира на феновете си, като спечели трите точки у дома среу Колчестър.

Крилото на Дабри Каунти, което е дадено под наем на Нотс Каунти, Дейвид Мартин определено е аут за срещата, след като получи сериозна травма в слабинте при двубоя с Колчестър. Луис Гоберн е под съмнение за срещата, тъй като продължава лекуването на контузията в слабините си.

Прогноза: Манчестър Сити - Нотс Каунти 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

30 януари Нотс Каунти - Манчестър Сити 1:1 (ФА Къп)
02 февруари Бирмингам - Манчестър Сити 2:2 (Висша лига)
05 февруари Манчестър Сити - Уест Бромич 3:0 (Висша лига)
12 февруари Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 2:1 (Висша лига)
15 февруари Арис - Манчестър Сити 0:0 (Лига Европа)

Нотс Каунти:

25 януари Хартлипул - Нотс Каунти 1:1 (Лига 1)
30 януари Нотс Каунти - Манчестър Сити 1:1 (ФА Къп)
02 февруари Нотс Каунти - Уолсъл 1:1 (Лига 1)
12 февруари Нотс Каунти - Екзитър 0:2 (Лига 1)
15 февруари Нотс Каунти - Колчестър 2:0 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Нотс Каунти

41 мача
22 победи за Манчестър Сити
8 равенства
11 победи за Нотс Каунти
Голова Разлика: 59:36 за Манчестър Сити


Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 1.20
Равен - 6.50
Нотс Каунти - 13.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
185