Бирмингам ще жертва ФА Къп в името на Карлинг Къп


П. Пенков

Бирмингам ще жертва ФА Къп в името на Карлинг Къп

Бирмингам - Шефилд Уензди
Стадион: "Сейнт Андрюс", Бирмингам
Дата: 19.02.2011
Час: 17:00
Съдия: Антъни Тейлър

Бирмингам приема Шефилд Уензди на стадион "Сейнт Андрюс" в двубой от съботния ден от петия кръг в турнира на Футболната Асоциация на Англия. Бирмингамци показаха добра игра през последните няколко седмици във Висшата лига, като тима на Алекс Маклийш регистира в победи в последните си 3 срещи. В последната обаче, която бе на 15 февруари, тима загуби у дома при домакинството си на Нюкасъл Юнайтед. Срещата беше отложена по-рано през сезона и беше заложена за изиграване през настоящата седмица. Това още повече утежни графика на Бирмингам, който през уикенда ще трябва да играе среща от ФА Къп, а само след седмица е големия финал на Карлинг Къп, когато съставът на Алекс Маклийш ще трябва да се изправи срещу Арсенал. Това кара някои фенове на тима да мислят, че Маклийш е готов да пожертва ФА Къп, като запази добрите си играчи в добра форма за мача с Арсенал и заложи на младите срещу Шефилд Уензди.

Лиъм Роджуел и Мартин Яранек са аут за срещата, поради контузии, а януарското попълнение на Бирмингам Къртис Дейвис е готов да се завърне в игра заедно със съотборника си Александър Хлеб. Дейвид Бентли, който беше привлечен в тима под наем, няма да право да участва в турнира с фланелката на Бирмингам, а нападател Обафеми Мартинс се нуждае от игрова практика, като може да се върне в игра след седмица на стадион "Уембли".

Както съботните си съперници, Шефилд Уензди се борят да оставане през настоящия сезон. Шефилд спечелиха единствено 1 среща от последните си 8, което застраши поста на мениджъра Алън Ървин. В момента Шефилд заема 17-та позиция във временното класиране в Първа лига на Англия, като се намира на 5 точки от зоната на изпадащите. Лошата форма на тима може да бързо да бъде забравена и дори тима да успее да печели срещите си ако постигне победа срещи отбор от Висшата лига на Англия какъвто е Бирмингам.

Халфът на Шефилд Уензди Жил Коук е наказан за 1 среща, след като бе изгонен при загубата с 3:0 от Транмиър, така че вероятно ще бъде заменен от Крис Седуик. 

Според мен мениджърът на Бирмингам Алекс Маклийш ще заложи на по-слабите си футболисти срещу Шефилд и така ще пожертва ФА Къп в името на Карлинг Къп.

Прогноза: Бирмингам - Шефилд Уензди 0:1

Последни 5 изиграни срещи:

Бирмингам:

29 януари Бирмингам - Ковънтри 3:2 (ФА Къп)
02 февруари Бирмингам - Манчестър Сити 2:2 (Висша лига)
06 февруари Уест Хем - Бирмингам  0:1 (Висша лига)
12 февруари Бирмингам - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
15 февруари Бирмингам - Нюкасъл 0:2 (Висша лига)

Шефилд Уензди:

29 януари Шефилд Уензди - Херефорд Юнайтед 4:1 (ФА Къп)
01 февруари Питърбъро - Шефилд Уензди 5:3 (Лига 1)
05 февруари Шефилд Уензди - МК Донс 2:2 (Лига 1)
12 февруари Рочдейл - Шефилд Уензди 2:1 (Лига 1)
15 февруари Транмиър - Шефилд Уензди 3:0 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Бирмингам - Шефилд Уензди

60 мача
21 победи за Бирмингам
16 равенства
23 победи за Шефилд Уензди
Голова Разлика: 108:90 за Шефилд Уензди


Коефициенти от bet365:
Бирмингам - 1.66
Равен - 3.75
Шефилд Уензди - 5.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
144