Челси ще спечели преиграването на Стамфорд Бридж


П. Пенков

Челси ще спечели преиграването на Стамфорд Бридж

Челси - Евъртън
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 19.02.2011
Час: 14:30
Съдия: Фил Дауд

В среща реванш от четвъртия кръг от турнира за Купата на Футболната Асоация на Англия, един срещу друг се изправят отборите на Челси и Евертън, като крайният победител ще се изправи срещу Рединг в следващия кръг. Първият двубой между тези два тима завърши при резулат 1:1, като карамелите показаха добра игра на собствения си "Гудисън Парк". Формата на Челси в последните няколко седмици, във Висшата лига, не е много задоволителна, тъй като съставът на Карло Анчелоти регистрира 1 победа, 2 равенства и 1 поражение в последните си 4 срещи във всички турнири. В последните два мача от първенството лондончани успяха да спечелят само една точка. Преди две седмици те загубиха домакинството си на Ливърпул с 1:0, а седмица по-късно регистрираха нулево равенство срещу Фулъм на "Крейвън Котидж". Това отреди на сините петата позиция във временното класиране с актив от 45 точки, като състава на Карло Анчелоти е на цели 12 точки от лидера Манчестър Юнайтед.

Рекордното ново попълнение на Челси Фернандо Торес няма да може да вземе участие в срещата, тъй като участва в турнира през тази година с бившия си тим Ливърпул, което значи, че Дидие Дрогба отново ще трябва да доказва, че е един от най-добрите нападатели в Англия. Жозе Босингва беше под съмнение за двубоя с Фулъм в понеделник, но може да се появи в игра срещу Евертън ако възвърне физическа форма. Дългосрочно отсъстващи за Юри Жирков, Алекс и Йоси Бенаюн.

Съперниците им карамелите ще трябва да се потрудят сериозно ако искат да продължат участието си в турнира. В момента съствът на Дейвид Мойс заема 13-та позиция във временното подреждане, но са само на 13 точки от зоната на изпадащите. Това означава, че поста на мениджъра Дейвид Мойс е несигурен ако мърсисайдци не подобрят играта си и не са изкачат в класирането. След впечатляващата победа над Блекпул с 5:3 на "Гудисън Парк", Евертън загуби с 2:0 гостуването си на Болтън, като по този начин изгуби ценни точки,а някои играчи на тима получиха контузии.

Един от тях е Луис Саха, който страда от разтежение. Той отбеляза прекрасен гол в първия двубой срещу Челси, като това беше общо 13-то му попадение в кариерата му срещу лондския клуб. Джак Родуел със сигурност ще пропусне срещата, поради травма в слабините, получена по време на мач с младешкия национален отбор на Англия. Халфът се очаква да се възстановява около месец.

И Челси и Евертън се намират в труден период, като тази среща може да се окаже достатъчна за обрат в положението на някой от двата тима. Според мен Челси притежават достатъчно класни футболисти за да успеят да продължат напред.

Прогноза: Челси - Евертън 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

24 януари Болтън - Челси 0:4 (Висша лига)
29 януари Евъртън - Челси 1:1 (ФА Къп)
01 февруари Съндърланд - Челси 2:4 (Висша лига)
06 февруари Челси - Ливърпул 0:1 (Висша лига)
14 февруари Фулъм - Челси 0:0 (Висша лига)

Евъртън:

22 януари Евъртън - Уест Хем 2:2 (Висша лига)
29 януари Евъртън - Челси 1:1 (ФА Къп)
01 февруари Арсенал - Евъртън 2:1 (Висша лига)
05 февруари Евъртън - Блекпул 5:3 (Висша лига)
13 февруари Болтън - Евъртън 2:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Челси - Евъртън

150 мача
54 победи за Челси
49 равенства
47 победи за Евъртън
Голова Разлика: 233:224 за Челси


Коефициенти от bet365:
Челси - 1.53
Равен - 3.80
Евъртън - 6.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
148