Ливърпул ще търси петата си поредна победа


П. Пенков

Ливърпул ще търси петата си поредна победа

Ливърпул - Уигън
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 12.02.2011
Час: 17:00
Съдия: Кевин Френд

Ливърпул посреща тима на Уигън на стадион "Анфийлд" в среща от съботния ден от 27-я кръг в английската Висша лига. Мърсисайдци се изкачиха на шестата позиция във временното класиране, след като постигнаха победи в последните си 4 срещи от Висшата лига, като в тях не допуснаха нито един гол в собствената си врата. Преди седмица те постигнаха важна победа при гостуването си на Челси, която ще даде психическото си отражение върху играчите на тима. Единственото попадение за червените на "Стамфорд Бридж" беше дело на навлизащия в перфектна форма португалец Раул Мейрелеш.

Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш ще реши дали да разчита на капитана Стивън Джерард, който пропусна контролата на Англия срещу Дания, поради контузия в слабините. Централният бранител Мартин Шкъртел е под съмнение за двубоя с Уигън, поради болки подобно на тези на Джерард, докато Жонжо Шелви ще бъде аут в продължение на следващите 3 месеца, поради травма в коляното си. Бранителят Мартин Кели, който пропусна контролата на младешкия тим на Англия, поради болки в слабините, се очаква да бъде готов за мача с Уигън, но това не се отнася и за Джо Коул, койтно отново страда от контузията в коляното си.

Уигън пък се намира в опасната зона, като заема 18-та позиция с актив от 26 точки. Преди седмица съставът на Роберто Мартинес направи важна крачка към целта си да излезе от зоната на изпадащите, като победи Блекбърн с 4:3 на собствения си "DW Стейдиъм". Преди тази среща Уигън записа равенството 2:2 при гостуването си на Уест Бромич, който вече могат да се похвалят с новия си треньор - Рой Ходжсън.

Защитникът на Уигън Гари Коулдуел може да играе със защитнка маска, поради счупената си брадичка срещу Ливърпул. Коулдуел пропусна победата над Блекбърн през миналия уикенд. Джеймс Макарти вероятно ще бъде включен в състава на Роберто Мартинес, който предпочиташе да остави Макарти на резервната скамейка, тъй като до скоро беше с травма в глезена си.

Прогноза: Ливърпул - Уигън 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

16 януари Ливърпул - Евъртън 2:2 (Висша лига)
22 януари Уулвърхемптън - Ливърпул 0:3 (Висша лига)
26 януари Ливърпул - Фулъм 1:0 (Висша лига)
02 февруари Ливърпул - Стоук Сити 2:0 (Висша лига)
06 февруари Челси - Ливърпул 0:1 (Висша лига)

Уигън:

22 януари Арсенал - Уигън 3:0 (Висша лига)
25 януари Уигън - Астън Вила 1:2 (Висша лига)
29 януари Болтън - Уигън 0:0 (ФА Къп)
01 февруари Уест Бромич - Уигън 2:2 (Висша лига)
05 февруари Уигън - Блекбърн 4:3 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Уигън

11 мача
7 победи за Ливърпул
3 равенства
1 победа за Уигън
Голова Разлика: 19:7 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.36
Равен - 4.75
Уигън - 9.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153