Арсенал ще търси нов успех на Емирейтс


П. Пенков

Арсенал ще търси нов успех на Емирейтс

Арсенал - Уулвърхемптън
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 12.02.2011
Час: 17:00
Съдия: Крис Фой

В събота от 17:00 часа българско време Арсенал приема Уулвърхемптън на стадон "Емирейтс", в среща от 27-я кръг от английската Висша лига. Съставът на Арсен Венгер продължава да преследва временния лидер в класирането Манчестър Юнайтед, като артилеристите са на 4 точки разлика от червените дяволи, като двата отбора имат равен брой изиграни срещи във Висшата лига. Пред седмица Арсенал направи грешна стъпка към тази своя цел, след като позволи на Нюкасъл да спечели точка срещу тях. Лондончани, които гостуваха на "Сейнт Джеймсис Парк", водеха в резулата до последните минути, но позволиха на свраките да изравнят и така си тръгнаха само с точка.

Играчът на Арсенал Абу Диаби е наказан, след като беше изгонен по време на срещата с Нюкасъл. Съотборникът му Томас Роситски се очаква да пропусне двубоя с Уулвърхемптън, поради болки в слабините, а Денилсон и Джуру се завръщат отново в игра. Робин ван Перси се възстанови от вирусното си заболяване, което не му позволи да се влючи в контролата на националния отбор на Холандия срещу Австралия, който беше спечелен от лалетата с 3:1.

Съперникът им Уулвърхемптън продължава престоя си в зоната на изпадащите, като в момента вълците са 19-ти във временното подреждане с актив от 24 точки, само на 2 точки от 17-та позиция, която се намира извън опасната зона. През миналият уикенд съставът на Мик Макарти постигна сензационна победа при домакинството си на Манчестър Юнайтед, като така нанеса първото поражение на червените дяволи през настоящата кампания. Уувърхемптън показаха добра игра на стадион "Молиню" като заслужено спечелиха с 2:1.

Мениджърът на Уулвс Мик Макарти вероятно ще заложи на същите 11 играчи, които излязоха срещу Манчестър Юнайтед. Новото попълнение на тима Джейми О'Хара, който пристигна под наем от лондонския Тотнъм, може да направи дебюта си с жълтата фланелка. Стивън Хънт пропусна срещата с червените дяволи, поради контузия в прасеца, докато Майкъл Кейтли и Адлен Гуердиура остават в лазарета на вълците.

Прогноза: Арсенал - Уулвърхемптън 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

22 януари Арсенал - Уигън 3:0 (Висша лига)
25 януари Арсенал - Ипсуич 3:0 (Карлинг Къп)
30 януари Арсенал - Хъдърсфийлд 2:1 (ФА Къп)
01 февруари Арсенал - Евъртън 2:1 (Висша лига)
05 февруари Нюкасъл - Арсенал 4:4 (Висша лига)

Уулвърхемптън:

18 януари Уулвърхемптън - Донкастър 5:0 (ФА Къп)
22 януари Уулвърхемптън - Ливърпул 0:3 (Висша лига)
30 януари Уулвърхемптън - Стоук Сити 0:1 (ФА Къп)
02 февруари Болтън - Уулвърхемптън 1:0 (Висша лига)
05 февруари Уулвърхемптън - Манчестър Юнайтед 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Уулвърхемптън

92 мача
43 победи за Арсенал
24 равенства
25 победи за Уулвърхемптън
Голова Разлика: 180:144 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.22
Равен - 6.00
Уулвърхемптън - 15.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
147