Ливърпул ще постигне нов успех срещу Стоук


П. Пенков

Ливърпул ще постигне нов успех срещу Стоук

Ливърпул - Стоук Сити
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 02.02.2011
Час: 22:00
Съдия: Антъни Тейлър

В сряда от 22:00 часа българско време "освеженият" Ливърпул приема Стоук Сити на митични стадион "Анфийлд". Домакините успяха да привлекат в редиците си две нови класни попълнения през януарския трансферен прозорец - Луис Суарес и Анди Керъл, но се разделиха с нападателя Фернандо Торес, който премина в лондонския Челси за сумата от 50 милиона паунда. Така с новите си попълнения Ливърпул ще се бори да се изкачи по-напред в класирането, тъй като в момента мърсисайдци заемат незавидната за тях седма позиция с актив от 32 точки. Преди седмица мърсисайдци записаха втората си поредна победа, като победиха у дома с 1:0 Фулъм. Само няколко дни преди този мач Ливърпул спечелиха с 3:0 гостуването си на Уувърхемптън. За жалост на феновете тима отпадна от борбата в турнирите ФА и Карлинг Къп, но пред червените остава надеждата за триумф в Лига Европа.

Рекордното попълнение на Ливърпул Анди Керъл все още се възстановява от травмата в слабините си няма да бъде включен в игра срещу Стоук Сити. Но за сметка на това другото ново попълнение Луис Суарес може да фигурира. Добрата новина за феновете е, че Джейми Карагър се завръща отново в защита, след като се излекува от травмата в рамото си, получена на 28 ноември в среща срещу Тотнъм.

Съперниците им Стоук Сити са десети във временното подреждане с 30 инкасирани точки, само на 2 по-малко от Ливърпул. Преди седмица съставът на Тони Пулис записа 11-та си загуба през настоящата кампания, като загуби с 2:0 при гостуването си на "Крейвън Котидж". Освен това грънчарите продължиха участието си в турнира за Купата на Футболната Асоциация на Англия, като победи Уулвърхемптън с минималното 1:0, в двубой от четвъртия кръг на надпреварата.

Мениджърът на Стоук Сити Тони Пулис има проблеми с определянето на играчите, които трябва да действат в отбраната на тима. Капитанът Райън Шоукрос е аут, поради наказание, докато Дани Хигинботъм е с разтежение. Защитникът Анди Уилкинсън страда от болки в гръба, така че вероятно ще бъде заменен от Марк Уилсън.

Смятам, че домакините ще запишат нов успех в своя актив, който ще има даде сили за нещо повече от настоящото през сезона.

Прогноза: Ливърпул - Стоук Сити 3:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

09 януари Манчестър Юнайтед - Ливърпул 1:0 (ФА Къп)
12 януари Блекпул - Ливърпул 2:1 (Висша лига)
16 януари Ливърпул - Евъртън 2:2 (Висша лига)
22 януари Уулвърхемптън - Ливърпул 0:3 (Висша лига)
26 януари Ливърпул - Фулъм 1:0 (Висша лига)

Стоук Сити:

08 януари Стоук Сити - Кардиф 1:1 (ФА Къп)
15 януари Стоук Сити - Болтън 2:0 (Висша лига)
18 януари Кардиф - Стоук Сити 0:2 сл. прод. (ФА Къп)
22 януари Фулъм - Стоук Сити 2:0 (Висша лига)
30 януари Уулвърхемптън - Стоук Сити 0:1 (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Стоук Сити

95 мача
48 победи за Ливърпул
27 равенства
20 победи за Стоук Сити
Голова Разлика: 153:91 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.61
Равен - 3.75
Стоук Сити - 6.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
161