Лондското дерби за ФА Къп: Фулъм срещу Тотнъм


П. Пенков

Лондското дерби за ФА Къп: Фулъм срещу Тотнъм

Фулъм - Тотнъм
Стадион: "Крейвън Котидж", Лондон
Дата: 30.01.2011
Час: 18:30
Съдия: Фил Дауд

Два от лондонски клуба - Фулъм и Тотнъм се изправят един срещу друг в двубой от четвъртия кръг в турнира за Купата на Футболната Асоциация на Англия. Котиджърс са 15-ти във временното класиране с актив от 26 точки, като имат преднината от 4 точки от тима на Уигън, който оглавява зоната на изпадащите. Преди две седмици Фулъм успя да се изкачи в подреждането, като победи у дома Стоук Сити с 2:0. Няколко дена по-късно обаче Котиджърс загубиха с минималното 1:0 при гостуването на Ливърпул, като единственото попадение на домакините, беше съотвенто автогол на ганайския бранител на Фулъм Джон Пейнстил. Съставът на Марк Хюз достигна до четвъртия кръг от надпреварата, след като отстрани от турнира Питърбъро, побеждавайки тима на Гари Джонсън с 6:2 на "Крейвън Котидж".

Контузени за Фулъм са Арън Хюс и Диксън Етуху, които страдат от разтежения и се очаква да се завърнат в началото на месеца. През следващият месец се очаква да се върнат в игра и Матю Бригс, Боби Замора и Филип Сендерос.

Съперниците им Тотнъм заемат петата позиция, която в момента им осигурава участие в турнира Лига Европа през следващия сезон. Но съставът на Хари Реднап желае да повтори успеха си от миналата кампания, когато финишира на четвъртото място и тази година участва в Шампионската лига. Разликата между шпорите и петия Челси е само 3 точки, което вдъхва увереност на Хари Реднап в крайния успех на тима. Да, но в последния изигран мач от английската Висша лига, Тотнъм направи грешна стъпка към тази своя цел, като регистира равенство 1:1 при гостуването на Нюкасъл Юнайтед, след като седмица преди това записа ново реми при домакинството си на лидера Манчестър Юнайтед. Тотнъм достигна до този етап на турнира ФА Къп, след като в третия кръг на надпреварата победи у дома Чарлтън с 3:0.

Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап определи Джейми О'Хара и Джонатан Уудгейт под върпос за гостуването на "Крейвън Котидж". Първият страда от болки в гърба, докато англичанина Уудгейт лекува травма в слабините, също като съотборника си Ледли Кинг, който няма определена дата за своето завръщане в игра. Гарет Бейл и Том Хъдълстоун също няма да могат да помогнат на шпорите срещу Фулъм, тъй като страдат от контузии.

Прогноза: Фулъм - Тотнъм 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Фулъм:

04 януари Фулъм - Уест Бромич 3:0 (Висша лига)
08 януари Фулъм - Питърбъро 6:2 (ФА Къп)
15 януари Уигън - Фулъм 1:1 (Висша лига)
22 януари Фулъм - Стоук Сити 2:0 (Висша лига)
26 януари Ливърпул - Фулъм 1:0 (Висша лига)

Тотнъм:

01 януари Тотнъм - Фулъм 1:0 (Висша лига)
05 януари Евъртън - Тотнъм 2:1 (Висша лига)
09 януари Тотнъм - Чарлтън 3:0 (ФА Къп)
16 януари Тотнъм - Манчестър Юнайтед 0:0 (Висша лига)
22 януари Нюкасъл - Тотнъм 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Фулъм - Тотнъм

45 мача
7 победи за Фулъм
14 равенства
24 победи за Тотнъм
Голова Разлика: 80:46 за Тотнъм


Коефициенти от bet365:
Фулъм - 3.00
Равен - 3.25
Тотнъм - 2.37

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
301