Ливърпул отново ще укроти „биковете”


Н. Гавазов

Ливърпул отново ще укроти „биковете”

Ливърпул – РБ Лайпциг

Стадион: "Пушкаш Арена", Будапеща

Дата: 10.03.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Клемен Търпин (Франция)

Ливърпул и Лайпциг ще се изправят един срещу друг в мач-реванш от осминафиналите на Шампионска лига. Първата среща завърши с победа за британците 2:0, като Мохамед Салах и Садио Мане поставиха "биковете" на колене в началото на второто полувреме. При други обстоятелства и времена може би щяхме да бъдем категорични в твърденията си, че Ливърпул е на четвъртфинал в турнира. Реваншът обаче няма да бъде на "Анфийлд", а на добре познатата "Пушкаш Арена" и без зрители, т.е. мърсисайдци са само символични домакини и няма да имат никакво предимство в това отношение.

Последните резултати на  Ливърпул говорят за сериозна криза в отбора. Мърсисайдци са без победа като домакини във Висшата лига в осем поредни мача, като загубиха последните си шест срещи, с което "подобриха" всякакви антирекорди. Според статистиката, "червените" най-зле от всички действащи шампиони защитават титлата си във Висшата лига. Например, хората на Юрген Клоп вкараха само два гола във въпросните осем срещи и това накара германския специалист да признае след мача с Фулъм, че има огромен проблем с реализацията. След 28 кръга Ливърпул се намира на осмо място в таблицата за класиране на Висшата лига и е изправен пред риска не само да остане без Шампионска лига през следващия сезон, но и без Лига Европа.

Лайпциг се справя добре с резултатите за разлика от Ливърпул. Отборът на Юлиан Нагелсман постигна осем победи в последните си десет мача, губейки два пъти в този период. Лайпциг продължава да се бори за титлата в Бундеслигата, а   също така тимът достигна до полуфиналите за Купата на Германия. През уикенда "биковете" в икономично темпо пометоха Фрайбург с 3:0, което ще даде допълнителна увереност и самочувствие на хората на Нагелсман.

Матип, Ван Дайк, Хендерсън и Гомес са в лазарета на Ливърпул. Под въпрос са Фирмино, Келехер и Кабак. Гостите са без Лаймер, Собослай и Анхелиньо.

Много е странно, че Лайпциг не можа да вкара гол срещу разбитата отбрана на Ливърпул в първия мач. Предполага се, че сега "биковете" ще излязат с всички налични оръжия срещу съперника си, от който се очаква да проведе тактическа игра и в този смисъл вероятно ще видим директно противопоставяне между двамата наставници.

Дали напускането на Острова и смяната на обстановката няма да помогне на Ливърпул? Вероятно да. Както казахме в анонса за първата среща, опитът и майсторството на играчите на английския шампион не са изчезнали, въпреки лошите резултати напоследък.

Голямо изкушение е да очакваме размяна на голове в срещата – заради идентичния атакуващ стил на съперниците. Но по-скоро ще видим защитна игра от страна на "червените", които ще се опитват да спрат чуждите атаки  в средата на терена и ще дебнат съперника си на контраатаки. Да, Лайпциг може би ще вкара гол този път, но това няма да е достатъчно да продължи напред,

Прогноза: Ливърпул – РБ Лайпциг 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

РБ Лайпциг (Юлиан Нагелсман)
 
Гулаши
   
Мукиеле
Упамекано
Клостерман
Адамс
Забитцер
Кампл
Олмо
Хастенберг
Сьорлот
Нкунку
Мане
Салах
Жота
Джоунс
Вайналдум
Тиаго
Робертсън
Фабиньо
Филипс
Александър-Арнолд
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп)

Обоснована прогноза: Ливърпул - РБ Лайпциг 1:1

  Сподели
339