Болтън ще си осигури участие в следващия кръг


П. Пенков

Болтън ще си осигури участие в следващия кръг

Болтън - Уигън
Стадион: "Рийбок", Болтън
Дата: 29.01.2011
Час: 17:00
Съдия: Андре Маринър

В събота от 17:00 часа българско време Болтън приема Уигън на "Рийбок Стейдиъм", в среща от четвъртия кръг на турнира за Купата на Футболната Асоциация на Англия. Домакините заемат средната 11-та позиция във временното класиране в английската Висша лига, като притежават актив от 30 точки. Уондърърс загубиха последните си два мача в първенството. Това бяха срещите им срещу Челси и Стоук Сити. В ранния двубой, който беше срещу грънчарите, състава на Оуен Койл загуби с 2:0, а седмица по-късно беше победен с категоричното 4:0 у дома от тима на Карло Анчелоти.

Основият проблем на Оуен Койл е дали ще може да разчита на хърватина Иван Класнич, който в последните няколко дни страда от болки в слабините. Нападателят се опита да се отърси от болките си, като започна да провежда физически занимания, като състоянието му ще бъде обсъдено часове преди срещата с Уигън. Рикардо Гарднър, Джоуи О'Брайън, Лойд Самуел и Шон Дейвис са аут, поради контузии. Чунг-Йонг Лий пък продължава да бъде зает, поради участие в турнира за Купата на Азия.

Съперниците им Уигън са 18-ти във временото подреждане, заемайки позиция в зоната на изпадащите. Съставът на Роберто Мартинес се намира в трудно положение, тъй като отбора не е печелил 3 точки в нито един от последните си 5 изиграни срещи. През миналата седмица Латикс претърпя загуба с 5:0 при гостуването си на Арсенал, след като станаха жертва на рецитала на Робин Ван Перси. Въпреки лошата форма, която показва състава във Висшата лига, тима от "JJB Стейдиъм" успя да победи Хъл Сити в третия кръг от ФА Къп, като така продължи участието си в турнира, като сега ще срещне Астън Вила.

Капитанът на Уигън Гари Коулдуел се завръща отново в игра, след като изтърпя наказанието си от 1 среща, след като бе принуден да напусне терена при загубата от Арсенал.Съотборникът му Антолин Алкарез също няма да може да се включи в игра, тъй като се очаква да отсъства в продължение на 2 седмици, поради травма в кръста, което означава, че Стивън Коулдуел и Стийв Гохоури ще се партнират в средата на отбраната. Отсъстващия още за Уигън са Том Клевърли и Виктор Мойзес. Първият страда от разтежение, докато Мойзес получи травма в рамото си, като се очаква да се завърнев в игра едва в края на месец февруари.

Прогноза: Болтън - Уигън 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Болтън:

01 януари Ливърпул - Болтън 2:1 (Висша лига)
05 януари Болтън - Уигън 1:1 (Висша лига)
08 януари Болтън - Йорк Сити 2:0 (ФА Къп)
15 януари Стоук Сити - Болтън 2:0 (Висша лига)
24 януари Болтън - Челси 0:4 (Висша лига)

Уигън:

05 януари Болтън - Уигън 1:1 (Висша лига)
08 януари Хъл Сити - Уигън 2:3 (ФА Къп)
15 януари Уигън - Фулъм 1:1 (Висша лига)
22 януари Арсенал - Уигън 3:0 (Висша лига)
25 януари Уигън - Астън Вила 1:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Болтън - Уигън

13 мача
3 победи за Болтън
5 равенства
5 победи за Уигън
Голова Разлика: 15:12 за Болтън


Коефициенти от bet365:
Болтън - 1.66
Равен - 3.75
Уигън - 5.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
109