Уигън и Вила ще си поделят по точка


П. Пенков

Уигън и Вила ще си поделят по точка

Уигън - Астън Вила
Стадион: "DW Стейдиъм", Уигън
Дата: 25.01.2011
Час: 21:45
Съдия: Джонатън Мос

Уигън Атлетик приема Астън Вила на "DW Стейдиъм" в отложен двубой от английската Висша лига. Съставът на Роберто Мартинес продължава престоя си в зоната на изпадащите, след като преди седмица Латикс записаха деветата си загуба през настоящия сезон. Те загубиха с класическото 3:0 при гостуването им на Арсенал, като това им отреди 18-та позиция в класирането с 22 инкасирани точки. Добра новина за феновете на Уигън е, че тима продължи борбата си за спечелване на ФА Къп, след като в третия кръг на надпреварата постигна трудна победа с 3:2 при гостуване на Хъл Сити.

Уигън няма да може да разчита на капитана си Гари Коулдуел, който ще трябва да изтърпи наказание от 1 среща, след като бе принуден да напусне терена при загубата от Арсенал в събота. Съотборникът му Антолин Алкарез също няма да може да се включи в игра, тъй като се очаква да отсъства в продължение на 2 седмици, поради травма в кръста, което означава, че Стивън Коулдуел и Стийв Гохоури ще се партнират в средата на отбраната. Полузащитникът Джеймс Маккарти вероятно ще пропусне двубоя, поради контузия в глезена, докато вратаря Крис Киркланд се завръща в игра след травма.

Астън Вила също се борят за своето оставане в елита на Англия, тъй като тима на Жерар Улие заема опасната 16-та позиция във временното класиране, като разликата между бирмингамци и първия в зоната на изпадащите е само 3 точки. В предишният кръг Астън Вила успя да подчини Манчестър Сити на собствения си "Вила Парк". Съставът на Жерар Улие постигна минимална победа с 1:0 над гражданите, като победния гол беше дело на новото звездно попълнение на тима - Дарън Бент.

Новото попълнение на Вила Жеан Макун е готов да направи своя дебют срещу Уигън. Централният полузащитник, който пристигна в бирмингмаци от Олимпик Лион, беше включен в групата от Жерар Улие и вероятно ще започна като титуляр. Освен това Вила привестват отново в игра Емил Хески, който изтърпяваше наказание, както и Кайл Уолкър, който страдаше от контузия в гърба. Стивън Уорнък все още тренира с резервния отбор и няма да фигурира в групата за мача. Стивън Айрлънд остава аут със сложна контузия в коляното.

Прогноза: Уигън - Астън Вила 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Уигън:

02 януари Уигън - Нюкасъл 0:1 (Висша лига)
05 януари Болтън - Уигън 1:1 (Висша лига)
08 януари Хъл Сити - Уигън 2:3 (ФА Къп)
15 януари Уигън - Фулъм 1:1 (Висша лига)
22 януари Арсенал - Уигън 3:0 (Висша лига)

Астън Вила:

02 януари Челси - Астън Вила 3:3 (Висша лига)
05 януари Астън Вила - Съндърланд 0:1 (Висша лига)
08 януари Шефилд Юнайтед - Астън Вила 1:3 (ФА Къп)
16 януари Бирмингам - Астън Вила 1:1 (Висша лига)
22 януари Астън Вила - Манчестър Сити 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Уигън - Астън Вила

10 мача
4 победи за Уигън
3 равенства
3 победи за Астън Вила
Голова Разлика: 12:11 за Уигън


Коефициенти от bet365:
Уигън - 3.20
Равен - 3.25
Астън Вила - 2.30

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
139