Челси отново ще разочарова феновете си


П. Пенков

Челси отново ще разочарова феновете си

Болтън - Челси
Стадион: "Рийбок", Болтън
Дата: 24.01.2011
Час: 22:00
Съдия: Крис Фой

В последна среща от 24-я кръг в английската Висша лига, един срещу друг се изправят отборите на Болтън Уондърърс и Челси. Домакините от "Рийбок Стейдиъм" заемат деветата позиция във временното класиране с актив от 30 точки, като досега са регистирали общо 7 победи, 9 равенства и 7 загуби. В предишният кръг от Висшата лига, състава на Оуен Койл загуби с 2:0 визитата си на Стоук Сити. Седмица преди гостуването на "Британия Стейдиъм" Болтън спечелиха у дома с 2:0 срещу Йорк Сити и така продължиха участието си в турнира ФА Къп.

Бившият бранител на Мидълзбро Дейвид Уедър може да направи своя дебют с бялата фланелката, след като подписа договор за 3 години и половина с Болтън. Мениджърът Оуен Койл желае да спечели колкото се може повече срещу Челси, като така да се отърси от загубата от Стоук Сити. Нападателят на Болтън Иван Класнич и защитника Гретър Стейнсон са под съмнение за домакинството на Челси, поради контузии, докато Лий Чунг-Янг е зает с националния отбор на Южна Корея в турнира за Купата на Азия.

Съперниците им Челси са четвърти във временното подреждане след 22 изиграни мача, като състава на Карло Анчелоти притежава актив от 38 точки, на 7 точки от третия Манчестър Сити и на цели 10 пункта от лидера Манчестър Юнайтед. В предишният кръг лондончани успяха да се реваншират на феновете си за срамната загуба с 1:0 при гостуването им на Уулвърхемптън, като победиха с 2:0 Блекбърн на собствения "Стамфорд Бридж". Освен това сините постигнаха впечатляващ успех с 7:0 срещу Ипсуич в мач от третия кръг на турнира за Купата на Англия, като така си осигуриха участие в следвашия кръг.

Франк Лампард и Джон Тери са под съмнение за мача с Болтън. Лампард е с контузия в прасеца, докато Тери все още страда от болки в гърба си. Мениджърът Карло Анчелоти няма да може да разчита със сигурност на Алекс, Юри Жирков и Йоси Бенаюн, които са контузени.

Прогноза: Болтън - Челси 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Болтън:

29 декември Челси - Болтън 1:0 (Висша лига)
01 януари Ливърпул - Болтън 2:1 (Висша лига)
05 януари Болтън - Уигън 1:1 (Висша лига)
08 януари Болтън - Йорк Сити 2:0 (ФА Къп)
15 януари Стоук Сити - Болтън 2:0 (Висша лига)

Челси:

29 декември Челси - Болтън 1:0 (Висша лига)
02 януари Челси - Астън Вила 3:3 (Висша лига)
05 януари Уулвърхемптън - Челси 1:0 (Висша лига)
09 януари Челси - Ипсуич 7:0 (ФА Къп)
15 януари Челси - Блекбърн 2:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Болтън - Челси

94 мача
31 победи за Болтън
25 равенства
38 победи за Челси
Голова Разлика: 153:141 за Челси


Коефициенти от bet365:
Болтън - 5.50
Равен - 3.60
Челси - 1.66

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
151