Арсенал ще продължи щурма на първите две позиции


П. Пенков

Арсенал ще продължи щурма на първите две позиции

Арсенал - Уигън
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 22.01.2011
Час: 17:00
Съдия: Кевин Френд

В събота от 17:00 часа българско време отборите на Арсенал и Уигън се изправят един срещу друг в среща от 24-я кръг на английската Висша лига. Домакините Арсенал са трети във временното подреждане с 22 изиграни срещи, като разликата между лидерите Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити е само 2 точки. Преди седмици артилеристите продължиха атаката си на първите позиция, като победиха като гост Уест Хем с класическия резултат 3:0. Освен това топчиите на Арсен Венгер продължиха участието си в надпреварата за спечелването на Купата на Англия, след като победиха Лийдс с 3:1, в третия кръг на турнира.

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер няма проблеми с новоконтузени футболисти. Нападателят Маруан Шамак и халфа Данилсон успяха да се възстановят от травмите, които получиха в двубоя срещу Лийдс и се очаква да бъдат на линия срещу Уигън. Съотборникът им Джак Уилшир също се завръща в състава, след като му бе дадена почивка в двубоя от ФА Къп. Вратарите Лукаш Фабиански и Мануел Алмуния остават аут с травми, заедно с Абу Даиби и Себастиан Скилачи. Централният бранител на лондончани Томас Вермаелен е само на 6 седмици до завръщането си в игра, като той все още лекува контузията в ахилеса си.

Уигън заемат позиция в опасната зона, като след 22 изиграни срещи те са 18-ти с 22 точки. Преди седмица състав на Роберто Мартинес спечели само точка при домакинството на Фулъм, завършило при резулат 1:1. Добра новина за поста на Мартинес беше, че състава успя да продължи напред в турнира ФА Къп, побеждавайки трудно като гост с 3:2 Хъл Сити.

Играчите на Уигън Виктор Мойзес и Джеймс Макарти се завърнаха отново към тренировки през тази седмици, но вероятно няма да вземат участие срещу Арсенал. Франко Ди Санто игра срещу Фулъм през миналия уикенд, но контузия в глезена получена в този двубой може да му попречи да направи това и при гостуавнето на "Емирейтс".

Прогноза: Арсенал - Уигън 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

05 януари Арсенал - Манчестър Сити 0:0 (Висша лига)
08 януари Арсенал - Лийдс 1:1 (ФА Къп)
12 януари Ипсуич - Арсенал 1:0 (Карлинг Къп)
15 януари Уест Хем - Арсенал 0:3 (Висша лига)
19 януари Лийдс - Арсенал 1:3 (ФА Къп)

Уигън:

29 декември Уигън - Арсенал 2:2 (Висша лига)
02 януари Уигън - Нюкасъл 0:1 (Висша лига)
05 януари Болтън - Уигън 1:1 (Висша лига)
08 януари Хъл Сити - Уигън 2:3 (ФА Къп)
15 януари Уигън - Фулъм 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Уигън

15 мача
11 победи за Арсенал
2 равенства
2 победи за Уигън
Голова Разлика: 32:13 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.20
Равен - 6.50
Уигън - 15.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153