Стоук Сити ще си тръгне смао с точка от Крейвън Котидж


П. Пенков

Стоук Сити ще си тръгне смао с точка от Крейвън Котидж

Фулъм - Стоук Сити
Стадион: "Крейвън Котидж", Лондон
Дата: 22.01.2011
Час: 17:00
Съдия: Стюърт Атуел

В друга среща от 24-я кръг в английската Висша лига, Фулъм приема Стоук Сити на стадион "Крейвън Котидж". Лондончани са 15-ти във временното класиране с 22 изиграни мача, от които са регистирали общо 4 победи, 11 равенства и 7 загуби. Котиджърс успяха да продължат участието си в турнира за Купата на Футболната Асоциация на Англия, побеждвавайки като домакин Питърбъро с 6:2, в третия кръг на надпреварата. В последният изигран мач на от английската Висша лига, състава на Марк Хюз спечели точка при гостувнаето си на Уигън, завършило при резултат 1:1.

Полузащиникът Стийв Сидуел ще се бори да направи своя дебют с фланелката на Фулъм. Той не взе участие при гостуването на Уигън през миналата седмица, след като дни преди това подписа от Астън Вила. Мениджърът Марк Хюз няма проблеми с новоконтузени футболисти, но все още не може да разчита на контузените Боби Замора, Филип Сендерос и Матю Бригс, докато Марк Шварцер е зает с националния отбор на Австралия в турнира за Купата на Азия.

Стоук Сити заемат много по-добра позиция от лондонския им съперник, въпреки че разликата между 15-та позиция на Фулъм и 8-та позиция на Стоук Сити е само 7 точки. В последният изигран кръг от първенството, грънчарите регистираха деветата си победа през настоящия сезон, побеждавайки като домакин Болтън с 2:0. Следващата задача пред състава на Тони Пулис е тима да спечели реванша у дома срещу Кардиф, след като в първата среща двата отбора завършиха при нулево равенство.

Мениджърът на Стоук Тони Пулис ще може да възстанови титулярния си състав за гостуването на Фулъм. Бранителят Дани Хигинботъм получи разтежение по време на мача с Кардиф от турнира ФА Къп и беше принуден да напусне терена, но е успял да се възстанови и ще бъде на линия при визитата на "Крейвин Котидж". Единственият контузени в състава на Стоук е Мамаду Сидибе, докато новия му съотборник Джон Карю може да направи своя дебют за грънчарите.

Въпреки добрата форма, в която се намира Стоук Сити, смятам, че Фулъм ще бъдат подпомогнати от това, че са домакини и ще могат да вземат поне точка от този мач.

Прогноза: Фулъм - Стоук Сити 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Фулъм:

28 декември Стоук Сити - Фулъм 0:2 (Висша лига)
01 януари Тотнъм - Фулъм 1:0 (Висша лига)
04 януари Фулъм - Уест Бромич 3:0 (Висша лига)
08 януари Фулъм - Питърбъро 6:2 (ФА Къп)
15 януари Уигън - Фулъм 1:1 (Висша лига)

Стоук Сити:

01 януари Стоук Сити - Евъртън 2:0 (Висша лига)
04 януари Манчестър Юнайтед - Стоук Сити 2:1 (Висша лига)
08 януари Стоук Сити - Кардиф 1:1 (ФА Къп)
15 януари Стоук Сити - Болтън 2:0 (Висша лига)
18 януари Кардиф - Стоук Сити 0:2 сл. прод. (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Фулъм - Стоук Сити

23 мача
9 победи за Фулъм
7 равенства
7 победи за Стоук Сити
Голова Разлика: 37:29 за Фулъм


Коефициенти от bet365:
Фулъм - 2.20
Равен - 3.20
Стоук Сити - 3.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
117