Кой ще спечели 215-то дерби на Мърсисайд?


П. Пенков

Кой ще спечели 215-то дерби на Мърсисайд?

Ливърпул - Евъртън
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 16.01.2011
Час: 16:05
Съдия: Фил Дауд

В мърсисайдското дерби от 23-я кръг в английската Висша лига, Ливърпул приема граския си съперник Евертън. Домакините от "Анфийлд" вече са 13-ти във временното подреждане, следк като продължиха лошата се серия. Въпреки назначаването на Кени Далглиш за мениджър на клуба, което прогнозираше повишаване на духа в отбора. Напротив, това не се случи. В първата среща на Далгиш Ливърпул загуби с 1:0 двубоя с Манчестър Юнайтед от турнира за Купата на Англия. Въпреки поражението феновете на червените запазиха надежда в новото време. Да, но мърсисайдци претърпяха втората си загуба след назначаването на Далглиш, като тима загуби като гост с 2:1 от Блекпул. Това сериозно притесни собственици на Ливърпул, които са готови на всичко да променят настоящето.

Ливърпул няма да може да разчита на капитана си Стивън Джерард, който е наказан, а ветерана Джейми Карагър продължава да лекува травмата в рамото си. Халфът Джо Коул пък успя да се възстанови напълно от контузията в глезена си и се пръсиединява към състава, докато Фабио Аурелио вероятно ще започне като титуляр на лявото крило, след като му бе дадена почивка срещу Блекпул. Най-голямата дилема, пред която е изправен Далглиш е дали да заложи на Мартин Кели на десния фланг или на Глен Джонсън.

Съперникът им Евертън е само на позиция над тях, като карамелите са с еднакъв актив от точки с червените. В последният изигран мач от Висшата лига, състава на Дейвид Мойс постигна добра победа у дома срещу един от лидерите в класирането Тотнъм, побеждавайки шпорите с 2:1 на "Гудисън Парк". Освен това Евертън продължи участието си в турнира за Купата на Англия, след като победи с 5:1 като гост Скънторп Юнайтед.

Евертън вероятно няма да може да разчита на бранителя Фил Ягиелка, който пропусна последните 3 мача на тима, поради силни болки в слабините. Мениджърът Дейвид Мойс няма други проблеми с контузени футболисти, освен голмайстора Том Кейхил, който е зает с националния отбор на Австралия в турнира за Купата на Азия. Мойзес очаква Стивън Пиенар да се включи в игра, след като му разреши да преговаря с останалите клубове, докато нападателя Якубу се присъедини към Лестър под наем.

Според мен нова загуба за Ливърпул ще се отрази сериозно върху психиката на играчите, като част от тях са готови да напуснат тима при подобно развитие.

Прогноза: Ливърпул - Евертън 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

29 декември Ливърпул - Уулвърхемптън 0:1 (Висша лига)
01 януари Ливърпул - Болтън 2:1 (Висша лига)
05 януари Блекбърн - Ливърпул 3:1 (Висша лига)
09 януари Манчестър Юнайтед - Ливърпул 1:0 (ФА Къп)
12 януари Блекпул - Ливърпул 2:1 (Висша лига)

Евъртън:

20 декември Манчестър Сити - Евъртън 1:2 (Висша лига)
28 декември Уест Хем - Евъртън 1:1 (Висша лига)
01 януари Стоук Сити - Евъртън 2:0 (Висша лига)
05 януари Евъртън - Тотнъм 2:1 (Висша лига)
08 януари Скънторп - Евъртън 1:5 (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Евъртън

188 мача
71 победи за Ливърпул
58 равенства
59 победи за Евъртън
Голова Разлика: 250:220 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 2.25
Равен - 3.20
Евъртън - 3.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
148