Битката за Средната земя: Бирмингам срещу Астън Вила


П. Пенков

Битката за Средната земя: Бирмингам срещу Астън Вила

Бирмингам - Астън Вила
Стадион: "Сейнт Андрюс", Бирмингам
Дата: 16.01.2011
Час: 14:00
Съдия: Марк Клатънбърг

В дерби неделния ден от 23-я кръг в английската Висша лига, двата градски съперника Бирмингам и Астън Вила се изправят един срещу в борба за оцеляване. Домакините Бирмингам заемат 16-та позиция във временното класиране, като са опасно близо до зоната на изпадащите, от която ги дели само една точка. Съставът на Алекс Маклийш направи добра стъпка към своето оцеляване, като в последния изигран мач от Висшата лига победи отбора на Блекпул като гост с 2:1. Освен това Бирмингам продължииха участието си в турнира ФА Къп, след като спечелиха като гост с 4:1 срещу Милуол. За жалост на феновете това не се случи и в турнира Карлинг Къп. Там Бирмингам загуби първата си среща срещу Уест Хем с 2:1, като всичко зависи от реванша на стадион "Сейнт Андрюс".

Новото попълнение на Бирмингам Дейвид Бентли е включен в групата за мача с Астън Вила, след като наскоро подписа под наем с клуба от Тотнъм за оставащото време до края на сезона. Сините няма да могат да разчитат на централният защитник Скот Дан, който страда от разтежение, получено по време на сблъсъка с Уест Хем от Карлинг Къп. Мениджърът Алекс Маклийш вероятно ще заложи на Лиъм Риджуел на левия фланг, а в центъра на отбраната на Мартин Яранек. Халфът Лий Боуер е на линия, след като изтърпя наказанието си от 3 срещи.

Граският им съперник Астън Вила заема позиция в зоната на изпадащите, като след 21 изиграни срещи Вила е 19-ти във временото подреждане с актив от 21 точки. В последният изигран кръг от Висшата лига, Астън Вила продължи със слабото си представяне през настоящата кампания, като тима на Жерар Улие загуби пред собствена публика от гостуващия Съндърланд с минималното 1:0. За радост на феновете тима продължи участието си в турнира за Купата на Англия, след като в третия кръг на надпреварата победи като гост с 3:1 Шефилд Юнайтед.

Мениджърът на Астън Вила Жерар Улие няма да може да разчита на ключовото дуо - Емил Хески и Ашли Йънг, които са наказани. Нападателят Хески ще трябва да изтърпи втората среща от наказанието му за 3 двубоя, поради червения картон, който получи срещу Съндърланд. Крилото Йънг пък е наказан за една среща, след като бе изгонен в сблъсъка срещу Шефилд Юнайтед от турнира ФА Къп. Вила няма особени проблеми с контузени играчи, като останалите, които няма да вземат участие са - Люк Йънг и Фабиан Делф, които все още не са се възстановили напълно от травмите си.

Смятам, че равенството в този двубой е повече от логично, с оглед позиците, които заемат двата тима във временното класиране и тяхното представяне до момента през кампанията.

Прогноза: Бирмингам - Астън Вила 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Бирмингам:

28 декември Бирмингам - Манчестър Юнайтед 1:1 (Висша лига)
01 януари Бирмингам - Арсенал 0:3 (Висша лига)
04 януари Блекпул - Бирмингам 1:2 (Висша лига)
08 януари Милоул - Бирмингам 1:4 (ФА Къп)
11 януари Уест Хем - Бирмингам 2:1 (Карлинг Къп)

Астън Вила:

26 декември Астън Вила - Тотнъм 1:2 (Висша лига)
28 декември Манчестър Сити - Астън Вила 4:0 (Висша лига)
02 януари Челси - Астън Вила 3:3 (Висша лига)
05 януари Астън Вила - Съндърланд 0:1 (Висша лига)
08 януари Шефилд Юнайтед - Астън Вила 1:3 (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Бирмингам - Астън Вила

102 мача
33 победи за Бирмингам
27 равенства
42 победи за Астън Вила
Голова Разлика: 159:137 за Астън Вила


Коефициенти от bet365:
Бирмингам - 2.40
Равен - 3.20
Астън Вила - 3.10

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
145