Арсенал ще си тръгне с три точки повече от Ъптън Парк


П. Пенков

Арсенал ще си тръгне с три точки повече от Ъптън Парк

В събота от 19:30 часа българско време Уест Хем приема Арсенал в сблъсък от 23-я кръг в англйската Висша лига. Чуковете на Аврам Грант заемат последната 20-та позиция във временното класиране след 22 изиграни срещи, като притежават актив от 20 точки. В последният изигран мач от първенството, Уест Хем загубиха с 5:0 гостуването си на Нюкасъл Юнайтед, а три дни по-късно продължиха участието си в турнира за Купата на Англия, побеждавайки с 2:0 тима на Барнзли. Освен това чуковете записаха и друг успех. Те победиха с 2:1 Бирмингам на "Ъптън Парк" в двубой от Карлинг Къп.

Нападателят на Уест Хем Виктор Обина е наказан, след като получи червен картон в сблъсъка срещу Бирмингам. Съотборникът му Ларс Якобсен се завръща в игра след дълго отсъствие, както и Дани Габидон. Карлтън Коул също е възстановен и може да започне срещу Арсенал, след като отбеляза, влязал като резерва, срещу Бирмингам.

Съперниците им Арсенал са трети във временното подреждане с 40 точки, като разликата между тях и лидера Манчестър Юнайтед е 4 точки, но топчиите имат един изигран мач повече в своя актив за разлика от червените дяволи. На 5 януари Арсенал пропусна удобен шанс да атакува челните две позиция, след като завърши наравно 0:0 у дома срещу Манчестър Сити. Освен това Арсенал ще трябва да преиграе двубоя с Лийдс Юнайтед, тъй като двата отбора се оттеглиха при равенство 0:0 на "Емирейтс", в двубой от третия кръг от турнира ФА Къп. Само преди няколко дни състава на Арсен Венгер загуби гостуването си на Ипсуич с минималното 1:0, като съдбата на тима зависи от втория мач от турнира Карлинг Къп.

Арсенал няма да могат да разчитат на вратарят Лукаш Фабиански за гостуването на Уес Хем, тъй като стража страда от контузия в рамото си. Централният защитник Себастиан Скилачи също е аут поради разтежение, а десния бранител Бакари Саня ще трябва изтърпи последния от наказанието му за 3 мача. Денилсон пък успя да се възстанови от травмата си, докато Робин ван Перси и Самир Насри се завръщат в състава, след като им бе дадена почивка в срещата с Ипсуич. Халфът Абу Диаби, Мануел Алмуния и Томас Вермаелен са аут.

Прогноза: Уест Хем - Арсенал 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
140