Ман Юнайтед ще надвие Ман Сити за Купата


И. Ангелов

Ман Юнайтед ще надвие Ман Сити за Купата

Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити
Стадион: Олд Трафорд
Дата: 06.01.2021 г..
Час: 21:45 ч.

Откакто бе изхвърлен от Шампионска лига през декември Манчестър Юнайтед наистина намери формата си и се подобри. В най-сгъстения период от кампанията тимът няма загуба в 7 мача, от които спечели 5 и се покачи до първото място по точки във Висшата лига. Сега в полуфинала на Купата на лигата Оле Гунар Солскяер ще иска да продължи и спечели злато, с което да покаже резултата от работата си, след като той се провали на 3 полуфинала миналия сезон.

След като дълъг период страдаше заради липсата на различни играчи и неуспеха да стигне до голове, Манчестър Сити също намери формата си и тръгна нагоре в класирането на Висшата лига. В последната среща в първенството вчера "гражданите" се разправиха с Челси с 3:1 в може би най-силния си мач до тук в кампанията, при положение, че нито Серхио Агуеро, нито Габриел Жезус, нито Феран Торес участваха в атаката на тима.

Сега вероятно Пеп Гуардиола ще включи нападатели в състава си, който 4 поредни срещи не вкара на Манчестър Юнайтед. Ман Сити обаче страда от епидемия на коронавирус, която ограничава избора на играчи. Едерсон, Жезус, Торес, Уокър, Гарсия и Томи Дойл изглежда ще пропуснат период за тима с карантина, а под въпрос с травми са Аке и Лапорте. 

При "червените дяволи" пък Единсон Кавани получи странно наказание от ФА за неспазване на чист език в социалните медии, като той ще липсва 3 срещи за Юнайтед. Виктор Линдельоф остава под въпрос в защитата, но и е вероятно той да е загубил титулярната си позиция заради силните прояви на Ерик Баили на негово място. Само Рохо лекува сериозна травма тук.

Солскяер обаче няма как да хвърли всички сили в това състезание, когато вече се говори за него като претендент за титлата във Висшата лига. След напускането на Шампионска лига именно първенството на Англия ще е най-ценната награда за отбора, където ще бъде и приоритетно използван най-силният възможен състав до края на кампанията.

Тези два отбора си поделиха триумфа в последните 5 издания на Купата на лигата. Сити вдигна трофея 4 пъти, включително последните 3 поред, като Гуардиола узурпира това състезание от пристигането си. Сега обаче той е в затруднено положение, тимът му е лишен от доста играчи и игра един ден по-късно от съперника, който ще бъде по-свеж и ще играе у дома.

Сити не загуби в последните си 6 гостувания и спечели 4 от тях, а в Купата на лигата тимът няма поражение на гости от октомври 2016 г. Тогава именно Юнайтед победи Сити с 1:0, което е възможно и в този случай.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Манчестър Сити (Пеп Гуардиола)
 
Стефен
   
Стоунс
Диаш
Кансело
Менди
Фернандиньо
Родри
Фоден
Брюйне
Стърлинг
Агуеро
Марсиал
Рашфорд
Бруно
Мата
Погба
Фред
Телес
Бисака
Магуайър
Баили
   
Хендерсън
 
Манчестър Юнайтед (Оле Солскяер)

Обоснована прогноза: Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 2:1

  Сподели
307