Ще успее ли Болтън да вземе нещо от Британия?


П. Пенков

Ще успее ли Болтън да вземе нещо от Британия?

Стоук Сити - Болтън
Стадион: "Британия", Стоук
Дата: 15.01.2011
Час: 17:00
Съдия: Майкъл Оливър

Стоук Сити приема Болтън на "Британия Стейдиъм" в среща от 23-я кръг от английската Висша лига. Грънчарите на Тони Пулис са 11-ти във временното класиране, като досега са регистирали общо 8 победи, 3 равенства и 10 загуби. В последните две изиграни срещи от Висшата лига, Стоук победи с 2:0 у дома Евертън, а три дена по-късно загуби с 2:1 гостуването си на Манчестър Юнайтед. На 8 януари Стоук Сити регистираха равенство 1:1 при домакинството си на Карфид, което означава, че двубоя от третия кръг от турнира за Купата на Англия ще трябва да бъде преигран.

Нападателят на Стоук Сити Ейдър Гудионсен е под съмнение за двубоя с Болтън, поради контузия във врата си. След като подписа за година с грънчарите през лятото той се е появил само в една среща за Стоук и то като влезе от резервната скамейка. Тунджай Санли е готов да заеме мястото си в състава, след като отбеляза при равенството срещу Кардиф в ФА Къп, докато съотборника му Мамаду Сидибе остава аут поради травма в ахилеса.

Болтън пък продължават да заема седмата позиция в класирането, като разликата между тях и петия Челси е само 5 пункта. След загубата, която претърпя тима при гостуването му на "Анфийд", където беше победен с 2:1 от мърсисайдци, Тротърс завършиха наравно 1:1 при домакинството си на борещия се за оставане в елита - Уигън. Добрата новина е, че Болтън успяха да продължат участието си в турнира за Купата на Англия, след като в третия кръг на надпреварата победиха Йорк Сити с 2:0 на "Рийбок Стейдиъм".

Болтън отново ще имат проблеми, тъй като в състава има много контузени футболисти. Нападателят Иван Класнич беше последния, който се присъедини към съотвения списък, след като беше принуден да напусне терена при сблъсъка с Йорк Сити, поради болки в слабините. Гретар Стейнсон и Стюърт Холдън се надяват да се завърнат отново в игра, но бяха обявени като "съмнителни" от мениджъра Оуен Койл. Лий Чунг-Йънг продължава участието си с националния отбор на Южна Корея в турнира за Купата на Азия, докато Джоуи О'Брайън, Шон Дейвис, Рикардо Гарднър и Лоид Самуел остават аут поради контузии.

Смятам, че Стоук Сити ще бъдат затруднени у дома, като в крайна сметка двата отбора ще си поделят по точка, въпреки че Болтън няма победа в последните си 3 срещи като гост, което говори за слабото представяне на тима при гостуванията.

Прогноза: Стоук Сити - Болтън 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Стоук Сити:

26 декември Блекбърн - Стоук Сити 0:2 (Висша лига)
28 декември Стоук Сити - Фулъм 0:2 (Висша лига)
01 януари Стоук Сити - Евъртън 2:0 (Висша лига)
04 януари Манчестър Юнайтед - Стоук Сити 2:1 (Висша лига)
08 януари Стоук Сити - Кардиф 1:1 (ФА Къп)

Болтън:

26 декември Болтън - Уест Бромич 2:0 (Висша лига)
29 декември Челси - Болтън 1:0 (Висша лига)
01 януари Ливърпул - Болтън 2:1 (Висша лига)
05 януари Болтън - Уигън 1:1 (Висша лига)
08 януари Болтън - Йорк Сити 2:0 (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Стоук Сити - Болтън

63 мача
25 победи за Стоук Сити
11 равенства
27 победи за Болтън
Голова Разлика: 109:94 за Стоук Сити


Коефициенти от bet365:
Стоук Сити - 2.10
Равен - 3.25
Болтън - 3.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
123