Сити ще оглави класирането, макар и за 24 часа


П. Пенков

Сити ще оглави класирането, макар и за 24 часа

Манчестър Сити - Уулвърхемптън
Стадион: "Сити ъф Манчестър", Манчестър
Дата: 15.01.2011
Час: 17:00
Съдия: Лий Мейсън

Отборите на Манчестър Сити и Уулвърхемптън Уондарърс се изправят един срещу друг в двубой от 23-я кръг от английската Висша лига. Гражданите продължават борбата си за лидерката позиция в класирането, заемана от Манчестър Юнайтед с 44 точки, като Сити са на позиция зад тях с две точки по-малко и два изиграни мача повече от червените дяволи. В последният изигран мач от Висшата лига, състава на Роберто Манчини пропусна добра възможност за ценни точки, като завърши при нулево равенство при гостуването си на един от преките конкуренти за титлата - Арсенал. Освен това отбора от Манчестър ще трябва да преиграе срещата с Лестър, тъй като двата отбора завършиха наравно 2:2.

Новото попълнение на Сити - Един Джеко вероятно ще започне мача от резервната скамейка. Националнът на Босна и Херцеговина не е играл цяла среща откакто отбеляза в поселдната минута при изравнителното попадение на Волфсбург срещу Хофенхайм, непосредствено преди началото на зимната пауза в немската Бундеслига. Марио Балотели и Мика Ричърдс пък са аут поради контузии, докато Давид Силва се очаква да се завърне в игра след две пропуснати срещи на тима, поради контузия в коляното.

Уулвърхемптън успяха да се измъкнат от опасната зона, след като в последния мач победиха с минималното 1:0 пред собствена публика отбора на Челси. Така вълците заеха 17-та позиция в класирането, като имат равен актив от точки(21) с Астън Вила и Уигън, които се намират в опасната зона. Съставът на Мик Макарти ще трябва да преиграе срещата с Донкастър от турнира за Футболната Асоциация на Англия, след като в третия кръг на надпреварата двата отбора завършиха наравно 2:2.

Мениджърът Мик Макарти потвърди, че халфа Карл Хенри и бранителите Джоиди Крадърк и Стийв Моуколо ще пътуват за Манчестър, след като са успели да се възстановят от контузиите си. Хенри ще замени Дейв Едуардс, който страда от разтежение, докато Джордж Елокоби ще трябва да изтърпи наказанието си от 3 срещи за червения картон, който получи в двубоя срещу Донкастър от ФА Къп, като вероятно ще бъде заменен от Стивън Уорд.

Според мен Манчестър Сити няма да срещат проблеми в домакинството си срещу Уувърхемптън и ще оглавят класирането поне за 24 часа.

Прогноза: Манчестър Сити - Уулвърхемптън 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

26 декември Нюкасъл - Манчестър Сити 1:3 (Висша лига)
28 декември Манчестър Сити - Астън Вила 4:0 (Висша лига)
01 януари Манчестър Сити - Блекпул 1:0 (Висша лига)
05 януари Арсенал - Манчестър Сити 0:0 (Висша лига)
09 януари Лестър - Манчестър Сити 2:2 (ФА Къп)

Уулвърхемптън:

26 декември Уулвърхемптън - Уигън 1:2 (Висша лига)
29 декември Ливърпул - Уулвърхемптън 0:1 (Висша лига)
01 януари Уест Хем - Уулвърхемптън 2:0 (Висша лига)
05 януари Уулвърхемптън - Челси 1:0 (Висша лига)
08 януари Донкастър - Уулвърхемптън 2:2 (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Уулвърхемптън

87 мача
32 победи за Манчестър Сити
21 равенства
34 победи за Уулвърхемптън
Голова Разлика: 177:167 за Уулвърхемптън


Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 1.33
Равен - 5.00
Уулвърхемптън - 10.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
180