Челси ще добави нови три точки в актива си


П. Пенков

Челси ще добави нови три точки в актива си

Челси - Блекбърн
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 15.01.2011
Час: 17:00
Съдия: Мартин Аткинсън

В двубой от 23-я кръг в английската Висша лига, Челси приема Блекбърн Роувърс. Клубът от "Стамфорд Бридж" заема петата позиция във временното класиране с актив от 35 точки, като разлика между тях и лидера Манчестър Юнайтед е цели 9 точки. Времето на мениджърът Карло Анчелоти вероятно е към своя край, тъй като в последния мач от първенството Челси продължи със слабото си представяне, като записа шестата си загуба от началото на кампанията. Те загубиха с минималното 1:0 от борещия се за оставане в елита на Англия - Уулвърхемптън. Добрата новина е пък, че сините продължиха участието си в турнира за Купата на Англия, като в третия кръг победиха у дома Ипсуич с категоричното 7:0.


Съперниците им Блекбърн Роувърс са десети във временното подреждане след 22 изиграни срещи, като притежават актив от 28 точчки, само на 7 пункта от Астън Вила, който се намира в зоната на изпадащите. На 5 януари съставът на Стив Кийн победиха у дома загубилия стимул за игра - Ливърпул с 3:1. Освен това Блекбърн продължиха участието си в турнира за Купата на Футболната Асоциация на Англия, след като в третия кръг на надпреварата победиха с 1:0 Куинс Парк Рейнджърс на собствения "Иууд Парк".

Вратарят на Блекбърн Пол Робисън е готов да се завърне в игра, след като успя да се възстанови от контузията в прасеца си, а съотборника Стивън Нзонзи е под въпрос, тъй като все още изпитва болки след разтежение. Никола Калинич се завръща след изтърпяно наказание, докато Гаел Живе и Мартин Олсон успя да преодолеят травмите си. Винс Грела, Кейт Андрюс и Фил Джоунс остават аут, а Брет Емертън е зает с националния отбор на Австралия в турнира за Купата на Азия.

Смятам, че домакините ще срещнат труден противник в лицето на Блекбърн, но в крайна сметка ще добавят нови три точки към актива си.

Прогноза: Челси - Блекбърн 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

27 декември Арсенал - Челси 1:3 (Висша лига)
29 декември Челси - Болтън 1:0 (Висша лига)
02 януари Челси - Астън Вила 3:3 (Висша лига)
05 януари Уулвърхемптън - Челси 1:0 (Висша лига)
09 януари Челси - Ипсуич 7:0 (ФА Къп)

Блекбърн:

26 декември Блекбърн - Стоук Сити 0:2 (Висша лига)
28 декември Уест Бромич - Блекбърн 1:3 (Висша лига)
01 януари Съндърланд - Блекбърн 3:0 (Висша лига)
05 януари Блекбърн - Ливърпул 3:1 (Висша лига)
08 януари Блекбърн - Куинс Парк Рейнджърс 1:0 (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Челси - Блекбърн

88 мача
37 победи за Челси
21 равенства
30 победи за Блекбърн
Голова Разлика: 134:115 за Челси


Коефициенти от bet365:
Челси - 1.28
Равен - 5.50
Блекбърн - 11.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
138