Ливърпул ще търси ново начало срещу Блекпул


П. Пенков

Ливърпул ще търси ново начало срещу Блекпул

Блекпул - Ливърпул
Стадион: "Блумфилд Роуд", Блекпул
Дата: 12.01.2011
Час: 22:00
Съдия: Майкъл Оливър

В отложена среща от английската Висша лига, Блекпул приема Ливърпул на "Блумфийлд Роуд". Мандарините са 13-ти във временното класиране, като досега имат регистирани общо 7 победи, 4 равенства и 8 загуби. В последните два изминали кръга от Висшата лига, състава на Йън Холоуей загубиха първоначално с 1:0 при гостуването си на Манчестър Сити, а три дни по-късно записаха поражение у дома от Бирмингам с 2:1. За съжаление на феновете на Блекпул, тима отпадна от турнира на Футболната Асоциация на Англия, след като в третия кръг на надпреварата загуби с 2:0 гостуването си на Саутхемптън. 

Мениджърът Йън Холуей отново ще може да разчита на повечето си от титулярните си играчи, след като им даде заслужена почивка в двубоя от ФА Къп. Това са Ниъл Ърдли, Матю Филипс, Ричардс Кингсън, Крейг Каткарт, Стивън Крейни, Йън Еват, Чарли Адам и Люк Варни. Елиът Гранден пък е отново на разположение, след като се възстанови от разтежение, но Марлон Уерууд и Мат Джилкс са аут са дълъг период от време, докато Дейвид Крейни отсъства, поради участие в турнира за Купата на Азия.

Съперниците им Ливърпул са на позиция пред тях, като притежават актив от 25 точки. След като мърсисайдци претърпяха деветата си загуба през настоящия сезон при гостуването на Блекбърн, Рой Ходжсън и ръководството на клуба решиха да се разделя в името на доброто бъдеще на Ливърпул. На поста беше назначен легендата Кени Далглиш, от който се очакваше да върне магията в клуба преди двубоя с Манчестър Юнайтед, от третия кръг на Купата на Англия. Да, но червените загубиха гостуването си на "Олд Трафорд" с минималното 1:0.

Новият мениджър на Ливърпул Кени Далглиш няма да може да разчита на капитана Стивън Джерард, който ще трябва да изтърпи наказание от 3 срещи, поради червения картон, който получи в сблъсъка срещу Манчестър Юнайтед. Десният бранител Глен Джонсън, който пропусна гостуването на "Олд Трафорд", поради родилните болки на съпругата си, е под съмнение за срещата с Блекбпул, тъй като раждането на дъщеричката му все още не е факт. Халфът Джо Коул и защитника Пол Кончески са аут поради контузии, докато Джей Спиъринг се възстановява от счупения си глезен.

Смятам, че назначването на Кени Далглиш ще даде своето отражение върху психата на играчита на Ливърпул, който ще търся ново положително развитие на кампанията.

Прогноза: Блекпул - Ливърпул 1:3

Последни 5 изиграни срещи:

Блекпул:

11 декември Стоук Сити - Блекпул 0:1 (Висша лига)
28 декември Съндърланд - Блекпул 0:2 (Висша лига)
01 януари Манчестър Сити - Блекпул 1:0 (Висша лига)
04 януари Блекпул - Бирмингам 1:2 (Висша лига)
08 януари Саутхемптън - Блекпул 2:0 (ФА Къп)

Ливърпул:

15 декември Ливърпул - Утрехт 0:0 (Лига Европа)
29 декември Ливърпул - Уулвърхемптън 0:1 (Висша лига)
01 януари Ливърпул - Болтън 2:1 (Висша лига)
05 януари Блекбърн - Ливърпул 3:1 (Висша лига)
09 януари Манчестър Юнайтед - Ливърпул 1:0 (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Блекпул - Ливърпул

39 мача
14 победи за Блекпул
9 равенства
16 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 65:64 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Блекпул - 3.80
Равен - 3.75
Ливърпул - 1.90

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155