Ливърпул - Арсенал: Потърсете изненадата


Н. Гавазов

Ливърпул - Арсенал: Потърсете изненадата

Ливърпул - Арсенал

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 01.10.2020 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Кевин Френд

Ливърпул и Арсенал отново ще се срещнат, при това в много кратък период от време. Този път сблъсъкът между двата отбора ще бъде в Купата на Лигата.

Мачовете между мърсисайдци и "артилеристите" могат да дойдат в повече на феновете, въпреки че сезонът току що започна. Работата е в това, че хората на Юрген Клоп и Микел Артета се срещнаха през август в Суперкупата на страната, а в понеделник се сблъскаха във Висшата лига. Веднага след победата с 3:1 наставникът на "артилеристите" заяви, че е доволен от  играта на възпитаниците си и изказа съжаление, че отборът не е развил успеха си в началото. Мениджърът на шампиона от своя страна остана доволен от отбора си и бе категоричен, че хората му са контролирали събитията на терена. Според повечето специалисти Арсенал изостава от Ливърпул, а Джейми Карагър дори смята, че това изоставане е с години.

Въпреки казаното, интрига не липсва в днешната среща и съветът ни към почитателите на залозите е да не пренебрегват този мач.

Логично е да се предположи, че задачата пред Ливърпул е да запази шампионската си титла. Що се отнася до Арсенал, лондончани ще се опитат да се върнат в топ 4. Но и вероятно спечелване на трофей. И Купата на Лигата не е лош вариант. За Арсенал е важно да си върне славата, за това за начало е добре да продължи тенденцията да печели Купи (Купата на Англия, Суперкупата на страната). И нека да бъдем откровени - Купата на Лигата е по-важна за Арсенал, отколкото за Ливърпул.  

Мърсисайдци имат сериозна загуба в лицето на новото попълнение Тиаго Алкантара, който се разболя от коронавирус. Освен това Клоп продължава да не може да разчита на Окслейд-Чембърлейн, Хендерсън и Матип. Но най-вероятно германецът ще даде почивка на някои от титулярите, така че почти сигурно е, че ще видим един експериментален състав от страна на шампиона.

Арсенал е без Чембърс, Мартинели, Мари, Мустафи, Роув, Сократис и Соареш.

По версията на букмейкърите домакините са фаворити в мача, а интересното е, че разликата в коефициентите за победа между двата отбора е намалена в сравнение с двубоя в понеделник. Дали букмейкърите не усещат нещо?

Съветът ни е да не очакваме толкова попадения в сравнение с последната среща и да се опитаме да потърсим изненадата, а това се изразява със знак "Х" и дори "двойка".

Прогноза: Ливърпул - Арсенал 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Рунарсон
   
Луис
Магалянес
Тиърни
Митланд-Найтс
Уилок
Себайос
Сака
Пепе
Нелсън
Нкетиа
Жота
Минамино
Шакири
Кейта
Груич
Джоунс
Милнър
Ван Дайк
Гомес
Уилямс
   
Адриан
 
Ливърпул (Юрген Клоп )

Обоснована прогноза: Ливърпул - Арсенал 1:1

  Сподели
520