Ман Сити ще преживее Лестър с успех над Бърнли


И. Ангелов

Ман Сити ще преживее Лестър с успех над Бърнли

Бърнли - Манчестър Сити
Стадион: Търф Моор
Дата: 30.09.2020 г.
Час: 21:00 ч.

Осминафиналите на Купата на лигата в Англия събраха два отбора, които не се представят особено добре на старта на сезоните си. Бърнли загуби първите си две срещи в първенството, а Манчестър Сити получи историческа загуба с 5:2 от Лестър Сити във Висшата лига.

Двата тима имат различни по естество проблеми, но и съставите са с ограничени опции. При Бърнли ключовият Джеймс Тарковски липсва с травма в пръст на крака, но Ашли Барнс приближава завръщането си след като игра за отбора под 23 години. Джей Родригес е под въпрос, а контузени остават Гудмундсон, Корк, Мий и Брейди.

При Сити завръщане приближава също ключовият защитник Аймерик Лапорте след прекаран коронавирус. Гуардиола опитва да подобри състоянието на отбраната си и с привличането на Рубен Диаш от Бенфика, за близо 70 милиона лири, като част от сделката стана и Николас Отаменди в другата посока. Бернардо Силва, Серхио Агуеро, Габриел Жезус са основни контузени, а липсват още Кансело, Бернабе и Гюндоган.

В последните 2 срещи между тези отбори Ман Сити вкара 9 гола на Бърнли. Дори без нападатели в момента тимът би могъл да се справи лесно с този съперник, или поне съставите на хартия предполагат това. Опитът за игра без типичен нападател срещу Лестър бе тотален провал за "гражданите", поради което се очаква младият Леам Делап да се появи като таран.

Прогноза: Бърнли - Манчестър Сити 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ман Сити (Пеп Гуардиола)
 
Щефен
   
Белис
Лапорте
Уокър
Зинченко
Фоден
Родри
Марез
Брюйне
Стърлинг
Делап
Барнс
Видра
МакНийл
Питерс
Браунхил
Бенсон
Тейлър
Лоутън
Дън
Лонг
   
Фарел
 
Бърнли (Шон Дайш)

Обоснована прогноза: Бърнли - Ман Сити 1:2

  Сподели
247