Ман Юнайтед ще се възползва от лошата форма на Палас


И. Ангелов

Ман Юнайтед ще се възползва от лошата форма на Палас

Кристъл Палас - Манчестър Юнайтед
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 16.07.2020 г.
Час: 22:15 ч.

Кристъл Палас загуби 5 поредни мача след като спечели така необходимите му точки за оцеляването. Отборът вкара гол само в 1 от тези 5 мача, като изглежда всякаква мотивация за игра се изпари след гаранцията на оставането в елита.

Манчестър Юнайтед имаше шанс да застане на третото място в класирането в понеделник вечер, но гол в 97-ата минута от Саутхемптън за 2:2 лиши тима от това, и битката за топ 4 местата продължава към последните кръгове, където има и среща с прекия съперник Лестър Сити.

Откъм състави, при домакините Кристиан Бентеке ще пропусне оставащите до края 3 кръга заради директния червен картон, получен в загубата от Астън Вила с 2:0 в неделя. Рой Ходжсън не може да разчита и на четирима контузени бранителя - Томкинс, Кейхил, Кели и Шлуп, които са с травми.

При гостите Люк Шоу бе заменен принудително в понеделник след травма в глезена, а заместникът му Брандън Уилямс също напусна играта и остави тима си с човек по-малко след удар в главата към края на срещата. Младокът има сцепване точно над окото и вероятно ще пропусне двубоя заедно с Шоу. Фил Джоунс и Аксел Туанзебе са другите с проблеми в защитата.

Оле Гунар Солскяер излезе с една и съща постройка в пет поредни срещи, и вероятно вече трябва да направи някакви промени за запазване на свежестта. Мейсън Гринууд също получи ужасяващ ритник от Ромеу срещу Саутхемптън, поради което може да получи почивка.

Манчестър Юнайтед няма загуба в последните си 18 срещи във всички турнири. В последните 5 във Висшата лига тимът вкара поне по 2 гола. Последните 3 гостувания на "Селхърст Парк" бяха спечелени от "червените дяволи". Кристъл Палас допусна поне по 2 гола в последните 3 кръга на първенството.

В неделя Юнайтед излиза на полуфинал с Челси във ФА Къп, а това е допълнително основание Солскяер да даде почивка на важни играчи в този мач. Целта топ 4 обаче е не по-малко важна и е любопитно да видим какво ще избере норвежецът за игра.

Прогноза: Кристъл Палас - Манчестър Юнайтед 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Манчестър Юнайтед (Оле Солскяер)
 
Хеа
   
Баили
Магуайър
Бисака
Далот
МакТоминей
Матич
Джеймс
Бруно
Рашфорд
Марсиал
Аю
Заха
Таунсенд
Кояте
МакАртър
Анхолт
Миливойевич
Уорд
Сако
Дан
   
Гуайта
 
Кристъл Палас (Рой Ходжсън)

Обоснована прогноза: Кристъл Палас - Манчестър Юнайтед 1:2

  Сподели
229