Ливърпул ще пречупи Палас


Н. Гавазов

Ливърпул ще пречупи Палас

Ливърпул - Кристъл Палас

Стадион: "Анфийлд"

Дата: 24.06.2020 г.

Час: 22:15 ч.

Съдия: Мартин Аткинсън

Ливърпул ще бъде домакин на Кристъл Палас в мач от 31-я кръг на Висшата лига на Англия. Математически погледнато, мърсисайдци се нуждаят от още пет точки, за да стъпят на заветния връх в Премиършип и едва ли има фен на футбола, който да се съмнява, че през следващите няколко дни това няма да се случи. Може би и заради това мърсисайдското дерби влезе в историята като най-гледания мач, което бе потвърдено от Sky Sports. Очаква се, че необичайно голяма ще е тв-аудиторията и на двубоя с Кристъл Палас - очевидно е, че става дума основно за фенове на "червените", които искат да извървят с тима последните крачки към върха. А те няма да са никак леки и това го показа двубоят с Евертън. Противно на предварителните очаквания съперниците спретнаха скучна игра, която се разви на приливи и отливи, а това позволи на Карло Анчелоти да заяви след срещата, че хората му са изпуснали победата. Впрочем, ако Ливърпул бе победил Евертън, успех в днешната среща щеше да донесе английската корона за хората на Юрген Клоп.

Кристъл Палас, колкото и странно да изглежда, се е устремил към зоната на евротурнирите и вече успя да изпревари Арсенал и Евертън в таблицата за класиране. Това стана възможно благодарение на четирите поредни победи на "орлите", които са единствения отбор с подобни показатели. При това два от тези успехи бяха навън, което означава, че добрата серия на лондончани не е плод на случайността. Още по-любопитното е, че Палас успя да опази суха вратата си в печелившите мачове, което не се случва толкова често на тим с ранга на "орлите", но което само потвърждава факта, че колективът се намира в чудесна форма.

Клайн, Шакири и Милнър са с травми. Робертсън, Салах и Матип са под въпрос. Гостите са без контузените Томкинс, Кели и Шлуп.

Фаворит в срещата е Ливърпул. Да, Палас пристига с отлична статистика, освен това домакините са лишени от подкрепа от трибуните и част от магията на "Анфийлд" няма да се усети, но пък класата на отбора остава, а тя категорично е в полза на "червените". Вероятно Палас ще се опита да затвори играта и ще дебне за контраатаки, но разликата в качествата на футболистите на двата тима ни кара да очакваме победа на Ливърпул.

Прогноза: Ливърпул - Кристъл Палас 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Кристъл Палас (Рой Ходжсън)
 
Гуаита
   
Уорд
Дан
Кейхил
Аанхолт
Куяте
Миливоевич
Макартър
Аю
Бентеке
Заха
Мане
Фирмино
Салах
Вайналдум
Фабиньо
Хендерсън
Робертсън
Ван Дайк
Гомес
Александър - Арнолд
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп )

Обоснована прогноза: Ливърпул - Кристъл Палас 1:0

  Сподели
305