Анфийлд отново ще покаже магията си срещу Вила


П. Пенков

Анфийлд отново ще покаже магията си срещу Вила

Ливърпул - Астън Вила
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 06.12.2010
Час: 22:00
Съдия: Фил Дауд

В понеделник от 22:00 часа българско време на стадион "Анфийлд", Ливърпул приема Астън Вила в последна среща от 16-я кръг на английската Висша лига. Мърсисайдци заемат 12-та позиция във временното класиране с актив от 19 точки, като досега са регистирали общо победи, 4 равенства и 6 загуби. През последните няколко седмици Ливърпул понижи представянето си, като загуби от Стоук Сити с 2:0, а преди седмица беше надигран с 2:1 при гостуването си на Тотнъм. Единственият успех на червените в последните 4 срещи на тима бе при домакинството им на Уест Хем, когато победиха чуковете с класическото 3:0.

Очаква се мениджърът на домакините Рой Ходжсън да заложи на Сотирис Кирякос в защитата на тима, който трябва да земени ветерана Джейми Карагър. Карагър извади рамото си по време на двубоя с Тотнъм, като премина успешна операция в петък, като се очаква да отсъства от терените в продължение на 3 месеца. Капитанът Стивън Джерард е на седмица от пълното си възстановяване от разтежението си получено по време на среща с националния отбор на Англия. Меджувременно защитнака Даниел Агер няма определен срок за завръщането си.

Съперниците им Астън Вила са 16-и с 17 инкасирани точки. Бирмингамци претърпяха две поражения в последните си два мача от първенството. Преди две седмиците загубиха с 2:0 гостуването си на Блекбърн, а преди седмица бяха победени на собствен терен с 4:2 от гостуващия Арсенал. Освен това тима се раздели с участието си в турнира Карлинг Къп, след като през седмицата загуби градското дерби с Бирмингам.

Крилото на Астън Вила Ашли Йънг получи петия си жълт картон по време на двубоя от Карлинг Къп, като ще трябва да пропусне срещата с Ливърпул. Халфът Бари Банън също е под съмнение, тъй като получи контузия в слабините по време на мача с Бирмингам. Стивън Айрлънд и Роберт Пирес вероятно ще бъдат включени в стартовия състав, докато бившия играч на Ливърпул Емил Хески поднови тренировки след травмата в коляното си.

Прогноза: Ливърпул - Астън Вила 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

10 ноември Уигън - Ливърпул 1:1 (Висша лига)
13 ноември Стоук Сити - Ливърпул 2:0 (Висша лига)
20 ноември Ливърпул - Уест Хем 3:0 (Висша лига)
28 ноември Тотнъм - Ливърпул 2:1 (Висша лига)
02 декември Стяуа Букурещ - Ливърпул 1:1 (Лига Европа)

Астън Вила:

10 ноември Астън Вила - Блекпул 3:2 (Висша лига)
13 ноември Астън Вила - Манчестър Юнайтед 2:2 (Висша лига)
21 ноември Блекбърн - Астън Вила 2:0 (Висша лига)
27 ноември Астън Вила - Арсенал 2:4 (Висша лига)
01 декември Бирмингам - Астън Вила 2:1 (Карлинг Къп)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Астън Вила

168 мача
79 победи за Ливърпул
37 равенства
52 победи за Астън Вила
Голова Разлика: 294:242 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.61
Равен - 3.75
Астън Вила - 6.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
161