Лондонското дерби - Арсенал срещу Тотнъм


П. Пенков

Лондонското дерби - Арсенал срещу Тотнъм

Арсенал - Тотнъм
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 20.11.2010
Час: 14:45
Съдия: Фил Дауд

В събота от 14:45 българско време Арсенал приема тима на Тотнъм в дерби среща от 14-я кръг в английската Висша лига. Съставът на Арсен Венгер продължи преследването на лидерската позиция в класирането, след като преди седмица победи с 2:1 като гост тима на Евертън. Артилеристите показаха добра игра на "Гудисън Парк", като в крайна сметка усилията им бяха възнагредени. Успехът приблежи топчиите само на 2 точки от лидера Челси, който загубиха неочаквано у дома от Съндърланд с 3:0.

Полузащитникът на Арсенал - Джак Уилшир се завръща в игра след прекарана контузия в гърба, която не му позволи да играе в срещата с Франция. Добрата новина за Арсен Венгер е, че няма новоконтузени играчи в състава след изиграните приятелски срещи на национално ниво. Лорант Косчелни се завръща в игра след като изтърпя наказанието си за две срещи, а Никлас Бендтнер трябва да бъде на разположение, след като пропусна мача с Евертън поради болки в слабините. Вратарят Мануел Алмуния, централния халф Томас Вермаелен, и Диаби остават аут поради травми, докато Арън Рамзи продължава рехабилитацията си на счупения си крак.

Съперникът им Тотнъм се намира на седмата позиция във временното класиране с актив от 19 точки. В последните няколко седмици шпорите се отдалечиха доста от първите позиции, поради загубата им от Болтън и последвалото равенство срещу Съндърланд у дома. В последният кръг те постигнаха трудна победа с 4:2 при домакинството им на Блекбърн.

Добрата новина за феновете на Тотнъм е, че Джермейн Дефо се завръща в игра за мача с Арсенал, след като английския национал успя да се възтанови от контузията си в глезена, месец преди прогнозата на лекарите. Арън Ленън е аут поради разтежение, докато Ника Кранчър е под съмнение с болки в прасеца. Роби Кийн, Джовани дос Сантош, Том Хъдълстоун, Ледли Кинг, Майкъл Доусън, Джейми О'Хара и Джонатън Уудгейт са аут от двубоя поради контузии.

Очаквам да се получи едно зрелищно лондонско дерби, изпълнено с много голове.

Прогноза: Арсенал - Тотнъм над 2.5 гола

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

30 октомври Арсенал - Уест Хем 1:0 (Висша лига)
03 ноември Шахтьор - Арсенал 2:1 (Шампионска лига)
07 ноември Арсенал - Нюкасъл 0:1 (Висша лига)
10 ноември Уулвърхемптън - Арсенал 0:2 (Висша лига)
14 ноември Евъртън - Арсенал 1:2 (Висша лига)

Тотнъм:

30 октомври Манчестър Юнайтед - Тотнъм 2:0 (Висша лига)
02 ноември Тотнъм - Интер 3:1 (Шампионска лига)
06 ноември Болтън - Тотнъм 4:2 (Висша лига)
09 ноември Тотнъм - Съндърланд 1:1 (Висша лига)
13 ноември Тотнъм - Блекбърн 4:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Тотнъм

152 мача
62 победи за Арсенал
43 равенства
47 победи за Тотнъм
Голова Разлика: 234:206 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.61
Равен - 4.00
Тотнъм - 5.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159