Челси отново ще има проблем с обновен Юнайтед


И. Ангелов

Челси отново ще има проблем с обновен Юнайтед

Челси - Манчестър Юнайтед
Стадион: Стамфорд Бридж
Дата: 17.02.2020 г.
Час: 22:00 ч.

Челси ще приеме последователно Манчестър Юнайтед и Тотнъм в следващите два кръга от английската Висша лига, което може да е определящо за финалното класиране на клуба в битката за Топ 4 на класирането. В последните пет срещи с "червените дяволи" Челси няма успех, и ще се бори със статистиката тук.

Манчестър Юнайтед се намира на 6 точки под четвъртото място, и с победа шансовете за попадане в четворката ще са реалност. Преди зимната пауза обаче тимът на Оле Гунар Солскяер не се намираше в най-доброто си състояние. Както и Челси, двата тима нямаха победа в последните 3 кръга. Юнайтед и не вкара в този период, а никога в историята отборът не е стигал до 4 кръга без да отбележи попадение.

Последното може би беше и причината "червените дяволи" да похарчат пари през зимата и да подобрят състава. В тима се включи плеймейкърът Бруно Фернандеш и опитният нападател Одион Игало, който беше сред топ-реализаторите в лигата преди трансфера си в посока Китай. Очаква се двамата да вземат участие в срещата, въпреки че нападателят не беше част от почивката на отбора в Испания и тренираше самостоятелно в Манчестър.

Челси разочарова привържениците през зимния трансферен прозорец, като не привлече нито едно от имената, с което се свързваше. Тимът обаче задържа Вилиан и Жиру, с чието напускане също се спекулираше. 

По отношение на здравето, при Челси с проблеми са ван Гинкел, Лофтъс-Чийк, Пулисич и Жиру. При Юнайтед ключовите Погба и Рашфорд продължават да липсват. Скот МакТоминей и Аксел Туанзебе се върнаха на тренировки, но Солскяер сподели, че няма да се появят в игра тук. Неманя Матич се връща от наказание, а Игало ще попадне в групата по думите на мениджъра.

Преди зимната пауза и двата тима не се намираха в най-добро състояние. И двата тима имаха проблеми да вкарат гол на съперниците си. По време на почивката предстои да видим кой от двата клуба е свършил по-добрата работа да разреши тези проблеми.

Прогноза: Челси - Манчестър Юнайтед 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Манчестър Юнайтед (Оле Солскяер)
 
Хеа
   
Линдельоф
Магуайър
Шоу
Бисака
Уилямс
Фред
Матич
Бруно
Игало
Марсиал
Ейбрахам
Одой
Маунт
Вилиан
Жоржиньо
Канте
Азпиликуета
Джеймс
Рудигер
Томори
   
Кепа
 
Челси (Франк Лампард)

Обоснована прогноза: Челси - Манчестър Юнайтед 1:1

  Сподели
516