Таят ли в Сити все още шампионски амбиции?


П. Пенков

Таят ли в Сити все още шампионски амбиции?

Уест Бромич - Манчестър Сити
Стадион: "Дъ Хауторнс", Уест Бромич
Дата: 07.11.2010
Час: 17:00
Съдия: Лий Пробърт

В друга среща от неделния ден на 11-я кръг от английската Висша лига, новака в елита - Уест Бромич Албиън посреща шампионско амбицирания - Манчестър Сити. Съставът на Роберто Ди Матео заема прекрасната за новак 8-ма позиция в класиране с актив от 15 точки, като при евентуален успех над граджданите, те могат да се издигнат до 5-та позиция. В последните два изиграни кръга, Уест Бромич успя да спечели само 3 точки. Те бяха постигнати пред собствена публика, когато дроздовете победиха с 2:1 гостуващия Фулъм. Седмица по-късно Уест Бромич претърпя поражение при визитата си на другия новак в елита - Блекпул, като загуби от мандарините с минималното 2:1. Добрата новина за Албиън е, че те продължиха участието си в турнира Карлинг Къп, след като в четвъртия кръг на надпреварата победиха като гости Лестър с категоричното 4:1.

Голмайсторът на домакините - Петер Одеминге може да се завърне в игра за двубоя със Сити. Нигерийският нападател, който страдаше от контузия в глезена, получена по време на срещата с Болтън в началото на октомври, отбеляза три гола в шест срещи през този сезон. Халфът Джеймс Морисън все още е под съмнение дали ще може да игра поради травма в коляното, докато Джонас Олсон ще бъде аут до Коледа, тъй като има проблеми с ахилеса. Гонзало Яра е наказан, а защитника Пабло Ибанез е на разположение, след като показания му червен картон срещу Блекпул беше разгледан и съотвено отменен от Футболната Асоциация на острова.

Манчестър Сити дръпнаха сериозно назад, като в момента разликата между лидера Челси и тях е 8 точки. Причината затова се крие в това, че гражданите имат 3 победи по-малко от тях, имат равенство и 2 загуби повече в своя актив. В последните два кръга Сити загубиха 6 точки. Те претърпяха две поредни поражения, първото от които бе при домакинството им на Арсенал, спечелено от лондончани с класическото 3:0. Седмица по-късно гражданите загубиха с 2:1 визитата си на Уувърхемптън. Това предизвика гневни реакция от страна на феновете, но мениджъра Роберто Манчини отказа да подаде оставката си.

Аржентинецът Карлос Тевес е в добро физическо състояние и се завръща в игра. Яя и Коло Туре не пътува за Полша, като превантивна мярка, докато Александър Коларов ще запиша втория си мач, след като се възстанови от контузията си в глезена.

Манчестър Сити нямат възможност да губят повече точки ако все още таят надежди за спечелването на трофея в края на сезон.

Прогноза: Уест Бромич - Манчестър Сити 0:3

Последни 5 изиграни срещи:

Уест Бромич:

02 октомври Уест Бромич - Болтън 1:1 (Висша лига)
16 октомври Манчестър Юнайтед - Уест Бромич 2:2 (Висша лига)
23 октомври Уест Бромич - Фулъм 2:1 (Висша лига)
26 октомври Лестър - Уест Бромич 1:4 (Карлинг Къп)
01 ноември Блекпул - Уест Бромич 2:1 (Висша лига)

Манчестър Сити:

17 октомври Блекпул - Манчестър Сити 2:3 (Висша лига)
21 октомври Манчестър Сити - Лех Познан 3:1 (Лига Европа)
24 октомври Манчестър Сити - Арсенал 0:3 (Висша лига)
30 октомври Уулвърхемптън - Манчестър Сити 2:1 (Висша лига)
04 ноември Лех Познан - Манчестър Сити 3:1 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Уест Бромич - Манчестър Сити

108 мача
46 победи за Уест Бромич
20 равенства
42 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 187:183 за Уест Бромич


Коефициенти от bet365:
Уест Бромич - 3.60
Равен - 3.30
Манчестър Сити - 2.10

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
200