Евертън и Стоук ще се поделят по точка


П. Пенков

Евертън и Стоук ще се поделят по точка

Евъртън - Стоук Сити
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 30.10.2010
Час: 17:00
Съдия: Лий Мейсън

В събота от 17:00 часа българско време отборите на Евертън и Стоук Сити се изправят един срещу друг в двубой от десетия кръг на английската Висша лига. Карамелите заемат 11-та позиция в класирането след 9 изиграни срещи, от които спечелиха само 2. В последните два кръга Евертън успя да спечели цели 4 точки и то срещу добри противници. Преди 2 седмици карамелите спечелиха градското дерби с Ливърпул, а следващия кръг успяха да си тръгнат с точка от "Уайт Харт Лейн", след като Тотнъм и Евертън завършиха наравно 1:1.

Мениджърът на Евертън - Дейвид Мойс ще трябва да вземе късно решение, относно това дали да използва услугите на Микел Артета. Халфът, който пропусна гостуването на Тотнъм, получи леко разтежение, но ще трябва да премине късен фитнестест в събота за да се уточни моментното му физическо състояние. Мойс сподели пред медиите в Англия, че двубоя със Стоук Сити се оказва твърде ранен за Джак Родуел, който отсъства близо 2 месеца поради контузия в глезена. Леон Озман, Маруан Фелани, Рос Баркли и Виктор Аничебе са аут поради травми.

Стоук Сити се намират само на позиция под карамелите със същия актив от точки. Досега през сезона, грънчарите регистрираха общо 3 победи, 1 равенство 5 загуби. В последнят изминал кръг, състава на Тони Пулис загуби у дома с 2:1 от Манчестър Юнайтед, а в средата на седмицата загуби след продължения от Уест Хем. Двубоят с чуковете беше част от четвъртия кръг на турнра Карлинг Къп.

Мениджърът на Стоук се надява, че ще може да разчита на Кенуйн Джоунс и Джермейн Пенант, който страдат от вирусно заболяване. Пенант и Джоунс пропуснаха сблъсъка с Уест Хем, тъй като им бе дадено време да се възстановят от болестта. Нападателят Мамаду Сидибе е единствения дългосрочно отсъстващ в състава на Стоук.

Смятам да заложа на равенството с тази срещи с оглед равностойното представяне на двата тима досега в шампионата и близките им позиция в класирането.

Прогноза: Евертън - Стоук Сити 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Евъртън:

21 септември Брентфорд - Евъртън 1:1 - 4:3 сл. дузпи (Карлинг Къп)
25 септември Фулъм - Евъртън 0:0 (Висша лига)
02 октомври Бирмингам - Евъртън 0:2 (Висша лига)
17 октомври Евъртън - Ливърпул 2:0 (Висша лига)
23 октомври Тотнъм - Евъртън 1:1 (Висша лига)

Стоук Сити:

26 септември Нюкасъл - Стоук Сити 1:2 (Висша лига)
02 октомври Стоук Сити - Блекбърн 1:0 (Висша лига)
16 октомври Болтън - Стоук Сити 2:1 (Висша лига)
24 октомври Стоук Сити - Манчестър Юнайтед 1:2 (Висша лига)
27 октомври Уест Хем - Стоук Сити 3:1 сл. прод. (Карлинг Къп)


Досегашни срещи:

Евъртън - Стоук Сити

104 мача
50 победи за Евъртън
28 равенства
26 победи за Стоук Сити
Голова Разлика: 180:111 за Евъртън


Коефициенти от bet365:
Евъртън - 1.57
Равен - 3.75
Стоук Сити - 6.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
126