Ще затупти ли отново сърцето на Ливърпул или карамела ще му дойде в повече?


П. Пенков

Ще затупти ли отново сърцето на Ливърпул или карамела ще му дойде в повече?

Евъртън - Ливърпул
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 17.10.2010
Час: 15:30
Съдия: Хауърд Уеб

В неделя от 15:30 часа българско време Евертън приема градския си съперник Ливърпул в двубой от 8-я кръг на английската Висша лига. Карамелите се намират на 17-та позиция с актив от 6 точки и общо регистирани досега 1 победа, 3 равенства и 3 загуби. В последните два кръга от английското първенство карамелите успяха да вземат само 3 точки от двете си гостувания. Те победиха Бирмингам с 2:0, но седмица по-рано си поделиха по точка с Фулъм, след нулево равенство на "Крейвън Котидж".

Мениджърът на Евертън - Дейвид Мойс сподели в интервю по-рано тази седмица, че не очаква нещо по-различно от поредното дерби с Ливърпул. "Не знам защо този мач да бъде нещо повече от всяка друга среща. Не трябва да се фокусираме толкова върху един мач, защото това може да провали спектакъла. Ние сме малко разочаровани, защото не взехме нужните резултати, но ние винаги играем с вяра в силите си и не сме загубили този пламък. Точно заради това сезона няма да завърши зле за нашия тим," сподели Мойс.

Карамелите се очакват да излязат без халфа си Маруан Фелани. Белгийският национал е получил разтежение по време на мач с националния отбор и се очаква да бъде аут от терените в продължение на 6 седмици. Защитникът на Евертън Фил Ягиелка също няма да фигурира в списъка на Дейвид Мойс за дербито с градския съперник, тъй като е получил травма в прасеца по време на тренировка с националния отбор на Англия. Стивън Пиенар все още е аут с травма в слабините, а Саха може определен като "несигурен" от Мойс за двубоя. Джак Родуел е дългосрочно отсъстващ поради контузия в глезена, докато младока Рос Барклий е счупил крака си през тази седмица.

Градският им съперник - Ливърпул се намира още по-надолу в класирането, в зоната на изпадащите, с 6 инкасирани точки от седем мача досега в първенството. В началото на сезона всичко изглеждаше розово за феновете на тима след назначаването на Рой Ходжсън за мениджър и привличането на нови имена в съства. Да, но постепенно се наложи феновете да свалят розовите очила и да станат свидетели на един от най-лошите сезона на клуба в последните години. Преди седмица, когато изглеждаше, че Ливърпул има шанс да се изкачи отново в по-предни позиция, като победи новака Блекпул, но "Анфийлд" се случи точно обратното. Домакините трябваше да се връщат в резултата, след като мандарините поведоха с 2 гола. Сега тима е вече с нови собственици, които изплатиха дълга на мърсисайдци към Кралската банка на Шотландия, и феновете отново има в какво да вярват.

Добрата новина е, че нападателя на Ливърпул - Фернандо Торес е възстановен и ще може да играе срещу карамелите. Испанецът получи травма в адуктора при загубата от Блекпул. Защитникът Пол Кончески също е възстановен от полученото разтежение, докато съотборника му Фабио Аурелио не може да се справи с травмата си в ахилеса, която го мъчи от месец август насам. Централният защитник Даниел Агер е под съмнение поради контузия в гърба получена по време на квалификационен двубой с националния тим на Дания тази седмица. Холандският национал - Дирк Каут ще бъде аут от терените в продължение на 3 седмици, след като получи контузия в глезена.

С оглед лошото представяне на двата отбора досега и сходните им позиции в класирането ме кара да мисля, че те ще излязат крайно амбицирани за победата и ще "украсят" с голове мърсисайдцското дерби.

Прогноза: Евертън - Ливърпул - над 3.5 гола

Последни 5 изиграни срещи:

Евъртън:

11 септември Евъртън - Манчестър Юнайтед 3:3 (Висша лига)
18 септември Евъртън - Нюкасъл 0:1 (Висша лига)
21 септември Брентфорд - Евъртън 1:1 - 4:3 сл. дузпи (Карлинг Къп)
25 септември Фулъм - Евъртън 0:0 (Висша лига)
02 октомври Бирмингам - Евъртън 0:2 (Висша лига)

Ливърпул:

19 септември Манчестър Юнайтед - Ливърпул 3:2 (Висша лига)
22 септември Ливърпул - Нортхемптън 2:2 - 2:4 сл. дузпи (Карлинг Къп)
25 септември Ливърпул - Съндърланд 2:2 (Висша лига)
30 септември Утрехт - Ливърпул 0:0 (Лига Европа)
03 октомври Ливърпул - Блекпул 1:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Евъртън - Ливърпул

213 мача
65 победи за Евъртън
63 равенства
85 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 293:245 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Евъртън - 2.40
Равен - 3.25
Ливърпул - 3.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153