Ще запази ли Арсенал шампионските си амбиции?


П. Пенков

Ще запази ли Арсенал шампионските си амбиции?

Арсенал - Бирмингам
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 16.10.2010
Час: 17:00
Съдия: Мартин Аткинсън

В събота от 17:00 часа българско време Арсенал приема Бирмингам в двубой от 8-я кръг на английската Висша лига. Артилеристите имат голям шанс за спечелването на шампионската титла, след като в момента заемат 4-та позиция в таблица, въпреки че се намират на 7 точки от лидера Челси. Позицията на лондончани е следствие от 2 равенства и 2 поражения, които записа тима през първите няколко кръга на надпреварата. Само преди седмица Арсенал загубиха двубоя с градския си сиперник и претендент за шампионската титла - Челси. Те загубиха с 2:0 на "Стамфорд Бридж" след попадения на Дидие Дрогба и Алекс.

В тима на Арсенал се очаква да се завърнат, за двубоя с Бирмингам, нападателите Никлас Бендтнер и Тио Уолкът, но капитана Сескс Фабрегас все още е аут поради разтежение. Централният полузащитник Лурант Косчелни ще пропусне двубоя с Бирмингам заради травма в гърба си. Освен това защитник Бакари Саня също няма да може да вземе участие поради контузия получена по време на среща с националния отбор на Франция. Вратарят Мануел Алмуния, централният защитник Томас Вермалеен, Арън Рамзи и Робин ван Перси все още са с контузии.

Съперниците им - Бирмингам се намират близо до опасната зона, като след 7-я кръг заемат 16 позиция в класирането с актив от 7 точки. До момента състава на Алекс МакЛийш регистрира общо 1 победа, 4 равенства и 2 загуби. В последните два кръга от Висшата лига, бирмингамци записаха равенство у дома срещу Уигън и поражение отново пред собствена публика, но срещу карамелите. Добрата новина за феновете на тима е, че те успяха да продължат участието си в турнира и Карлинг Къп, след като в третия квалификационен кръг на напредварата победиха с 3:1 Мк Донс.

Това накара мениджърът Алекс МакКлийш да сподели, че шансовете на неговия тим да завърши сред Топ 6 в края на сезона, е минимален. "Да се иска това е безумие. Не мога да повярвам, че хората си мислят за такова класиране. Мога да ви кажа, че шансовете да го постигнем се доближават до нула."

Нападателят на Бирмингам - Камерън Джеръм е под съмнение за гостуването на Арсенал поради контузия в глезена. Добрата новина е, че Никола Зигич може да направи своя дебют за Сити, след като премина от Валенсия през летния трансферен прозорец за сумата от 6 милиона паунда.

Прогнозирам категорична победа за лондончани, като по този начин ще запазят мечтите си за шампионската титла.

Прогноза: Арсенал - Бирмингам 4:0

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

18 септември Съндърланд - Арсенал 1:1 (Висша лига)
21 септември Тотнъм - Арсенал 1:4 сл. прод. (Карлинг Къп)
25 септември Арсенал - Уест Бромич 2:3 (Висша лига)
28 септември Партизан - Арсенал 1:3 (Шампионска лига)
03 октомври Челси - Арсенал 2:0 (Висша лига)

Бирмингам:

12 септември Бирмингам - Ливърпул 0:0 (Висша лига)
18 септември Уест Бромич - Бирмингам 3:1 (Висша лига)
21 септември Бирмингам - МК Донс 3:1 (Карлинг Къп)
25 септември Бирмингам - Уигън 0:0 (Висша лига)
02 октомври Бирмингам - Евъртън 0:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Бирмингам

104 мача
48 победи за Арсенал
33 равенства
23 победи за Бирмингам
Голова Разлика: 170:115 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.28
Равен - 5.50
Бирмингам - 11.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
135