Нюкасъл и Уигън ще си поделят по точка


П. Пенков

Нюкасъл и Уигън ще си поделят по точка

Нюкасъл - Уигън
Стадион: "Сейнт Джеймс Парк", Нюкасъл
Дата: 16.10.2010
Час: 17:00
Съдия: Марк Холси

В среща от 8-я кръг на английската Висша лига, Нюкасъл Юнайтед приема на "Сейнт Джеймсис Парк" тима на Уигън. Свраките заемат 15-та позиция във временното класиране с актив от 7 точки. Откакто победиха Челси в двубой от турнира Карлинг Къп, през третата седмица на месец септември, тима на Крис Хътън не е регистрирал нищо друго освен поражения. В уикенда след триуфма над лондоначни, свраките загубиха у дома от Стоук Сити с 2:1, а през следващата седмица бяха победни отново със същия резултат, но при гостуването им на "Сити ъф Манчестър".

Мениджърът на Нюкасъл - Крис Хътън няма да може да разчита на френското си крило - Хатем Бен Арфа, който продължава възсатновявнето си от двойната фрактура на крака си. 23-годишният футболист е аут за двубоя с Уигън в събота и вероятно ще се завърне в игра през месец март. Въпреки това, централният защитник Фабрицио Колочини е готов да се включи в игра, след като получи контузия в слабините по време на мача с гражданите. Дани Гутрий може да влезе в игра след дълго отсъствие поради контузия в коляното. Той вече записа първия си мач след възстановяването си, като игра за дублиращия тим. Очаква се Стивън Тейлър да се върне към тренировки през следваата седмица, докато Леон Бест, Стийв Харпър и Дан Гослинг остават аут поради травми.

Съперниците им - Уигън са нимират на 14-та позиция в класирането след седмия кръг с 8 инкасирани точки. В последните два кръга Латикс успяха да вземат само 3 точки. Това стана при домакинството им на Уувърхемптън, спечелено с 2:0. Седмица по-рано Уигън и Бирмингам не успяха да излъчат победител помежду си и завършиха при нулево равенство.

Роберто Мартинес вероятно ще повика Том Клевърли отново в титулярния състав. Клевърли, който пристигна в Уигън под наем от Манчестър Юнайтед, успя да подобри физическото си състояние след контузията си в коляното получена по време на двубой на младешкия национален отбор на Англия. Вратарят на Латикс - Али Ал Хабси е напълно възстановен от стомашните си болки, получени поради вирус, но Антолин Алкарас е под съмнение за гостуването на "Сейнт Джеймсис Парк" поради болки в глезена.

Мисля, че равенството е логичния резултат в този двубой с оглед играта, която представят двата тима от началото на шампионата и сходните им позиции в класирането.

Прогноза: Нюкасъл - Уигън 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Нюкасъл:

11 септември Нюкасъл - Блекпул 0:2 (Висша лига)
18 септември Евъртън - Нюкасъл 0:1 (Висша лига)
22 септември Челси - Нюкасъл 3:4 (Карлинг Къп)
26 септември Нюкасъл - Стоук Сити 1:2 (Висша лига)
03 октомври Манчестър Сити - Нюкасъл 2:1 (Висша лига)

Уигън:

11 септември Уигън - Съндърланд 1:1 (Висша лига)
19 септември Уигън - Манчестър Сити 0:2 (Висша лига)
22 септември Уигън - Престън НЕ 2:1 (Карлинг Къп)
25 септември Бирмингам - Уигън 0:0 (Висша лига)
02 октомври Уигън - Уулвърхемптън 2:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Нюкасъл - Уигън

9 мача
3 победи за Нюкасъл
1 равенство
5 победи за Уигън
Голова Разлика: 10:9 за Уигън


Коефициенти от bet365:
Нюкасъл - 1.83
Равен - 3.50
Уигън - 4.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
119