Манчестър Сити ще постигне труден успех над Нюкасъл


П. Пенков

Манчестър Сити ще постигне труден успех над Нюкасъл

Манчестър Сити - Нюкасъл
Стадион: "Сити ъф Манчестър", Манчестър
Дата: 03.10.2010
Час: 15:30
Съдия: Мартин Аткинсън

В първи двубой от неделния ден от 7-я кръг на английската Висша лига, Манчестър Сити приема тима на Нюкасъл Юнайтед. Гражданите заемат 4-та позиция във временното класиране, но ако постигнат успех срещу свраките могат да се издигнат до втората позиция, която в момента се заема от Манчестър Юнайтед. В последните два кръга от Премиершип, състава на Роберто Манчини претърпя поражение при гостуването си на новака Уест Бромич, но седмица по-късно успя да победи у дома лидера във временното класиране и претендент за шампионската титла през този сезон - Челси. В средата на следващата седмица Сити записа равенство 1:1 у дома срещу Ювентус в двубой от груповата фаза на Лига Европа.

Пабло Сабалета се очаква да пропусне двубоя с Нюкясъл. Аржентинецът е получил силни болки в крака след равенството с Ювентус, което означава, че мястото му ще бъде заето от Дедрик Боята или Джолиън Лескът. Давид Силва, Джеймс Милнър и Найджъл де Йонг ще се надяват на място в титулярния състав за мача, след като започнаха от резервната скамейка срещу старата госпожа.

Съперниците им Нюкасъл заемат 14-та позиция във временното класиране след 6-я кръг в Англия, като са регистрали 2 победи, 1 равенство и 3 загуби. В последните два кръг свраките победиха като гост Евертън с минималното 1:0, но седмица по-късно загуби пред собствена публика от Стоук Сити. Освен това Нюкясъл постигна впечатляваща победа в третия квалификационен кръг на Карлигн Къп. Те победиха като гост с 4:3 Челси и така продължиха участието си в турнира.

Защитникът на гостите Сол Кембъл е готов да заеме мястото си в състава, след като се излекувал от контузията си. 36-годишният футболист пропусна загубата от Стоук Сити в последния кръг поради контузия получена в дебютния си мач срещу Челси, но сега е напълно готов за гостуването на Манчестър. Дани Гутиер и Дани Симпсън се завърнаха към тренировки с отбора и се очаква да играят за резервния тим през следващата седмица, докато Стивън Тейлър се очаква скоро да се възстанови от контузията си в рамото. Стийв Харпър и Дан Гослинг са дългосрочно отсъстващи поради травми.

Гражданите ще излязат за победата в тази среща, която би им осигурила по-големи шансове за финиширане в четвортката на Англия в края на настоящия сезон.

Прогноза: Манчестър Сити - Нюкасъл 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

16 септември Ред Бул Залцбург - Манчестър Сити 0:2 (Лига Европа)
19 септември Уигън - Манчестър Сити 0:2 (Висша лига)
22 септември Уест Бромич - Манчестър Сити 2:1 (Карлинг Къп)
25 септември Манчестър Сити - Челси 1:0 (Висша лига)
30 септември Манчестър Сити - Ювентус 1:1 (Лига Европа)

Нюкасъл:

28 август Уулвърхемптън - Нюкасъл 1:1 (Висша лига)
11 септември Нюкасъл - Блекпул 0:2 (Висша лига)
18 септември Евъртън - Нюкасъл 0:1 (Висша лига)
22 септември Челси - Нюкасъл 3:4 (Карлинг Къп)
26 септември Нюкасъл - Стоук Сити 1:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Нюкасъл

128 мача
43 победи за Манчестър Сити
33 равенства
52 победи за Нюкасъл
Голова Разлика: 183:167 за Нюкасъл


Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 1.44
Равен - 4.00
Нюкасъл - 8.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154