Ливърпул ще продължи победоносния си поход и срещу Кардиф


Н. Гавазов

Ливърпул ще продължи победоносния си поход и срещу Кардиф

Кардиф - Ливърпул

Стадион: "Кардиф Сити", Кардиф

Дата: 21.04.2019 г.

Час: 18:00 ч.

Съдия: Мартин Аткинсън

Кардиф Сити посреща Ливърпул в мач от 35-я кръг на Висшата лига на Англия. Борещият се за своето оцеляване срещу кандидата за титлата - на първо четене срещата е с предизвестен край. Но дали това наистина е така? Обречени ли са "лястовиците" и няма ли да домакините да проведат мача на живота си в опит да измъкнат нещо и така да подобрят положението си в таблицата?

Хората на Нийл Уорнък получиха неочакван импулс по-рано през седмицата, когато намериха сили и постигнаха изненадваща победа на терена на прекия конкурент Брайтън. След днешния двубой на "чайките" разликата между двата тима нарасна на три точки, но това е много по-добре, отколкото загуба или равенство във вторник вечер. Така надеждите на уелсците изведнъж се върнаха и въпреки тежката програма до края, те ще се борят за оцеляването си, защото спасителният бряг не е чак толкова далече. Иначе формата на Кардиф не е добра - тимът е с две победи и шест поражения в последните си осем мача, като в този период са домакинските поражения от Челси, Уотфрод и Евертън.

Бамба, Петерсон и Коноли са контузени и отпадат за двубоя.

Ливърпул пристига в Уелс със серия от осем поредни победи във всички турнири. Последният успех във Висшата лига се случи през миналия уикенд, когато "червените" в рамките на две минути нокаутираха  Челси с 2:0 с голове на Садио Мане и Мохамед Салах в началото на второто полувреме. Мърсисайдци продължиха победоносния си поход и в Европа, унищожавайки Порто с 4:1 в Лисабон и по този начин тимът се класира за полуфиналите на Шампионска лига, където ще има за съперник Барселона. Трябва обаче да отбележим, че колективът на Юрген Клоп не започна добре мача в Лисабон и до първия си гол позволи на съперника да отправи 13 удара към Алисон. Отделно самият Мане призна, че всички на пейката са били стреснати при щурма на "драконите".

Лалана и Ловрен се възстановяват от травми, а Алекс Окслейд- Чембърлейн вече тренира. Но и тримата пропускат срещата.

Статистиката на сблъсъците между Кардиф и Ливърпул е много интересна. "Лястовиците" имат положителен баланс в домашните си срещи с мърсисайдци - 6 победи срещу 4 на "червените". Друго интересно е, че в последните пет мача между двата тима бяха поразени и двете врати. Но също така трябва да кажем, че Ливърпул вкара десет гола в последните си два мача с Кардиф.

Ясно е, че що се отнася до утрешната среща, статистика е само за почитателите на цифрите. Този мач ще е на живот и смърт за съперниците, като притиснатите до стената домакините вероятно ще покажат нужното уважение към противника, но в никакъв случай няма да видим страх. Уорнък е достатъчно опитен специалист, който знае как да мотивира подчинените си.

Ливърпул се намира в същото положение. Клоп се опита да успокои фенове и играчи, заявявайки, че тимът не чувства никакъв натиск, защото се бори за титлата, а не за попадане в топ 4. Но това не е така, защото не е тайна, че привържениците на мърсисайдци силно желаят триумф в Англия. Още повече, че Ливърпул много отдавна не е имал толкова мощен състав и не е бил толкова близо до заветната мечта. Натискът вероятно е още по-голям след днешния мач на Манчестър Сити срещу Тотнъм, който "гражданите" спечелиха и отново излязоха начело в таблицата.

Всичко казано по-горе ни кара да предположим жестока битка на терена на "Кардиф Стейдиъм". Никой няма да прояви милост към никого и вероятно съперниците ще се вкопчат един в  друг от самото начало. За Ливърпул ще е много важно да запази хладен ума си и просто да покаже майсторството си, което е поне с една глава по-голямо от това на Кардиф. Няма начин Клоп да не е работил над този сегмент, така че очакванията са, че все пак гостите ще запазят хладнокръвие, ще се възползват от положенията си и ще вземат този мач. Каквито и суперлативи да отправим към "чайките", колкото и мотивирани да излязат на терена, каквато и подкрепа да получат от трибуните - хората на Уорнък нямат класата на играчите на Ливърпул. А в крайна сметка всичко на терена ще се реши именно от това.

Прогноза: Кардиф - Ливърпул 0:2.

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Кардиф

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
16.04.2019 Висша Лига Брайтън 0 - 2 Кардиф
13.04.2019 Висша Лига Бърнли 2 - 0 Кардиф
03.04.2019 Висша Лига Манчестър Сити 2 - 0 Кардиф
31.03.2019 Висша Лига Кардиф 1 - 2 Челси
09.03.2019 Висша Лига Кардиф 2 - 0 Уест Хям


Последни 5 срещи - Ливърпул

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
17.04.2019 ШЛ Четвъртфинали Порто 1 - 4 Ливърпул
14.04.2019 Висша Лига Ливърпул 2 - 0 Челси
09.04.2019 ШЛ Четвъртфинали Ливърпул 2 - 0 Порто
05.04.2019 Висша Лига Саутхямптън 1 - 3 Ливърпул
31.03.2019 Висша Лига Ливърпул 2 - 1 Тотнъм


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
27.10.2018 Висша Лига Ливърпул 4 - 1 Кардиф
22.03.2014 Висша Лига Кардиф 3 - 6 Ливърпул
21.12.2013 Висша Лига Ливърпул 3 - 1 Кардиф
26.02.2012 Купа на Лигата Кардиф 1 - 1 Ливърпул
31.10.2007 Купа на Лигата Ливърпул 2 - 1 Кардиф
  Сподели
805