Фулъм - Ливърпул: Мърсисайдци ще прегазят аутсайдера


Н. Гавазов

Фулъм - Ливърпул: Мърсисайдци ще прегазят аутсайдера

Фулъм  - Ливърпул

Стадион: "Крейвън Котидж", Лондон

Дата: 17.03.2019 г.

Час: 16:15

Съдия: Крейг Поусън

Фулъм посреща Ливърпул в мач от 30-я кръг на Висшата лига на Англия. Най-популярното първенство на планетата навлиза в своята последна фаза и трябва да даде отговор на много въпроси. Един от тези е битката за титлата. Ситуацията през този сезон е такава, че всеки мач на Манчестър Сити и Ливърпул до края на кампанията ще бъде с ранг на финал - всяка грешна стъпка на някой от двата конкурента може да означава загуба на надеждите са триумф. В този смисъл последното нещо, което може да бъде свързвано с неделният следобед в Бишоп Парк в Лондон е думата идилия. В този китен район на мегалополиса, край река Темза, се очертава яростна битка между два отбора - единият ще брани своята чест, а другият трябва да докаже амбициите си за триумф във Висшата лига на Англия.

Фулъм се намира в много тежка ситуация. Наследството на Славиша Йоканович е толкова тежко, че дори опитният Клаудио Раниери не можа да поправи ситуацията в отбора. Италианският специалист бе уволнен след мача със Саутхемптън, който окончателно погреба надеждите на "котиджърсите" за спасяване. Следващите два мача - под ръководството на Скот Паркър - само забиха по още един пирон в ковчега на Фулъм, който има добри футболисти, но заради лошия си старт и неправилната работа на Йоканович, който така и не намери баланса между защитата и атаката, доведе до  загуба на инерция и лутане по пътя към  себе си. Столичани влизат в мача със серия от шест последователни загуби и на 19-то място в класирането, на 13 точки от спасителния бряг - само чудо може да спаси Фулъм от изпадане.

Мейсън и Бетинели са контузени.

Ливърпул ще пътува към столицата с авторитета на тим, който безцеремонно е хвърлил бялата ръкавица в лицето на Манчестър Сити, в  опит да спечели първа титла за последните 29 години. Тези намерения обаче по никакъв начин не импонират на представянето на мърсисайдци в периода  от края на февруари до началото на март, когато записаха четири равенства в шест мача. Да, 4 точки бяха загубени при гостуванията на Манчестър Юнайтед и Евертън, но колебания се видяха и в мачовете с Уест Хем и Лестър. Тези препъвания на "червените" доведоха до там колективът на Юрген Клоп да загуби комфортната си преднина и да отстъпи първото място на Манчестър Сити. Изоставането на точка от "гражданите" не е много, но класата на конкурента изчерпва всякакъв лимит от грешки на Ливърпул.

Иначе "червените" постигнаха две важни победи през последните седем дни. През миналия уикенд те победиха Бърнли в икономичен режим с 4:2, а през седмицата, съвсем закономерно и заслужено,  надделяха над Байерн Мюнхен с 3:1 и изхвърлиха немския гранд  от Шампионска лига, същевременно покачвайки коефициентите си за триумф в главния европейски клубен турнир.

Гомес и Хендерсън са контузени. Добрата новина е завръщането на Ловрен, който можеше да попадне и в групата за мача в Германия, но треньорският щаб реши да не рискува здравето му. Наби Кейта продължава възстановяването си.

Както казахме по-горе, утре на "Крейвън Котидж" се очертава много здрава битка. Отпочиналите футболисти на Фулъм ще направят всичко възможно за да спрат Ливърпул, чиито играчи пък трябва да дадат всичко от себе си, ако искат да  преодолеят съперника си. Очакванията са, че все пак Клоп така ще настрои хората си, че те да не подценят съперника си и да изиграят още един мач на най-високо ниво. С оглед на хаоса в защитата на домакините и това, че гостите имат една от най-добрите отбрани в Европа, предположенията са, че мърсисайдци ще спрат атаките на своя съперник и същевременно ще нанесат своите удари - напълно е възможно Садио Мане отново да бъде смъртоносното оръжие на "червените".

Съветът ни е: победа за Ливърпул с марж от поне два гола и точен удар на Мане.

Прогноза: Фулъм - Ливърпул 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Фулъм

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
09.03.2019 Висша Лига Лестър 3 - 1 Фулъм
03.03.2019 Висша Лига Фулъм 1 - 2 Челси
27.02.2019 Висша Лига Саутхямптън 2 - 0 Фулъм
22.02.2019 Висша Лига Уест Хям 3 - 1 Фулъм
09.02.2019 Висша Лига Фулъм 0 - 3 Манчестър Юнайтед


Последни 5 срещи - Ливърпул

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
13.03.2019 ШЛ Осминафинали Байерн Мюнхен 1 - 3 Ливърпул
10.03.2019 Висша Лига Ливърпул 4 - 2 Бърнли
03.03.2019 Висша Лига Евертън 0 - 0 Ливърпул
27.02.2019 Висша Лига Ливърпул 5 - 0 Уотфорд
24.02.2019 Висша Лига Манчестър Юнайтед 0 - 0 Ливърпул


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
11.11.2018 Висша Лига Ливърпул 2 - 0 Фулъм
12.02.2014 Висша Лига Фулъм 2 - 3 Ливърпул
09.11.2013 Висша Лига Ливърпул 4 - 0 Фулъм
12.05.2013 Висша Лига Фулъм 1 - 3 Ливърпул
22.12.2012 Висша Лига Ливърпул 4 - 0 Фулъм
  Сподели
668